Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A román vagy a svéd bajnok jöhet a Vidinek

2018.07.23. 12:13

Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörét hétfő délben. A magyar bajnok Mol Vidi, amely a luxemburgi Dudelange-t verte ki, a CFR Cluj-FF Malmö meccs győztesével játszhat, de csak akkor, ha túljut a bolgár Ludogorecen.

Akkor is marad esélye a magyar bajnoknak, ha netán nem sikerül kiverni bolgár ellenfelét. A vesztes ugyanis majd az Európa Liga harmadik selejtezőkörében folytatja.

Ebben a körben is kiemelt volt a Vidi, de az UEFA újításának köszönhetően az a furcsaság is előfordulhatott volna, hogy összekerül a BL-selejtezőn már legyőzött Dudelange-zsal. De nem így lett. Ha az EL-be kerül a Vidi, akkor a

  • Zrinjski (bosnyák)-Valletta (máltai)

meccs vesztesével kerülhet össze. Ezeket a meccseket augusztus 9-én és 16-án játsszák majd.

A még versenyben lévő Budapest Honvéd és Újpest FC harmadik körös sorsolását 14 órától rendezték. Az Újpest, amely a Sevillával játszik majd a héten a 3. csoportba és kiemeltként került. Ha sikerül kiverni a spanyol csapatot, akkor a következők párharc közül kaphat ellenfelet:

  • Žalgiris Vilnius (litván)-Vaduz (liechtensteini)

A Budapest Honvéd az 5. csoportba került és a luxemburgi Progress Niedercorn ellen játszik majd, a következő körbe nem kiemeltként érkezhet. A kispestiek ellenfelei lehetnek:

  • Ufa (orosz)-Domžale (szlovén)

A Videoton szerdán lép pályára a bolgár bajnok Ludogorec otthonában, a visszavágó egy héttel később, Felcsúton lesz. Az Újpest és a Honvéd is csütörtökön lép pályára. A Honvéd 19 órától fogadja luxemburgi ellenfelét, az Újpest meccse 21:45-kor lesz Sevillában.