Árpád
-2 °C
4 °C

Arsenal-legenda lett az Aston Villa edzője

2018.07.25. 09:49

Angol források szerint Thierry Henry, az Arsenal korábbi futballistája lett a másodosztályban szereplő Aston Villa új menedzsere. A hírek szerint a korábbi menedzser, Steve Bruce is marad a klub kötelékében, de az új tulajdonosok nem bíznak már annyira abban, hogy Bruce fel tudja juttatnia a csapato az első osztályba.

Henry 2016-tól segítette Roberto Martínez munkáját a belga válogatott kispadján, ott volt az oroszországi világbajnokságon. A 40 éves francia nyáron hagyta ott a Sky Sportsot, ahol kommentátorként dolgozott, hogy teljes munkaidőben koncentrálhasson a menedzseri munkájára.

Az Aston Villa tavaly negyedik lett az alapszakaszban, majd a playoff döntőjét 1-0-ra elbukta a Fulhammel szemben. A klub két új tulajdonosa, a leggazdagabb egyiptomi családból származó Nasszef Szavvirisz és az amerikai, az NBA-ben szereplő Milwaukee Bucks tulajdonosa, Wes Edens 27-27 százalék részesedést szerzett a briminghami csapatban. A kőgazdag tulajdonosok egyértelmű célja, hogy jövőre ismét a Premier League-ben szerepelhessen a korábbi hétszeres, legutóbb 1981-ben bajnok Aston Villa.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?