Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dárdai a felkészülés közepén elküldte a Herthát nyaralni

2018.07.25. 16:05

Dárdai Pál váratlan húzással élt, a bajnoki felkészülés közepén egy hét szabadságot adott a Hertha BSC játékosainak, írta meg a Bz-berlin.

A Bundesligában a Hertha volt az egyik klub, ami a leghamarabb megkezdte a felkészülést, Dárdaiék június 25-én már edzést vezettek. A játékosok minden eddiginél jobb fizikai állapotba kerültek, ezért is dönthettek úgy az edzők, hogy visszavesznek a terhelésből.

„A szabadnapoknak természetesen örültek a játékosok, de ezt ki kellett érdemelniük. Ezeken a napokon is aktívnak kell maradniuk, nem lehetnek passzívak" – mondta Henrik Kuchno, a klub erőnléti edzője. A hétfőtől vasárnapig tartó időszakra minden játékos kapott egyéni edzéstervet.

40949 platte-lecks-vieht-training 1280x720
Fotó: Herthabsc.de

A Bz-berlin sportpszichológust is megkérdezett, hogy lehet-e haszna a Hertha-edzők döntésének. A Lipcsei Egyetem oktatója, Marc Oliver Löw szerint hasznos lehet, hogy fizikailag és mentálisan van egy kis idejük újratöltekezni a játékosoknak, akiknek az egy hét alatt arra is van lehetőségük, hogy átgondolják, mire volt jó a felkészülés első fázisa. Ennek tudatában mehetnek neki a következő fázisnak.

Löw azt is elismerte, hogy vannak veszélyei egy ilyen pihenőnek, néhány játékos elveszítheti a fonalat. De úgy látja, ha tisztázzák előre, mi a pihenőhét célja, több pozitívuma lehet. Janis Gloeden fitneszszakértő szerint az alapozás hatásai is megmaradnak, a játékosok képesek szinten tartani magukat a nyaralás alatt is. 

A kritikusok persze azt mondják, hogy a Hertha ezt az egy hetet arra is kihasználhatta volna, hogy vonzóbb játékstílust alakítson ki.