Árpád
-2 °C
4 °C

Nem rúgták ki, folytatja a brazil kapitány

2018.07.26. 09:54

Új, 2022-ig szóló szerződést írt alá Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A brazil szövetség (CBF) és a szakember együttműködése annak ellenére folytatódik, hogy a sztárokkal teli válogatott a várakozástól elmaradva a negyeddöntőben búcsúzott az oroszországi világbajnokságon, írta az MTI.

"A CBF a 2022-es katari világbajnokságig megújította a szerződést Titével" - jelentette be a szövetség közleményben.

A közös munka folytatása egyáltalán nem általános Brazíliában, az 1977 és 1980 között kapitánykodó Claudio Coutinho után Tite az első, aki egy világbajnokság után marad a válogatott élén.

Rogério Caboclo a szövetség igazgatója azzal indokolta döntésüket, hogy hosszú távú projektben gondolkodnak, mert reményeik szerint ez hozza meg a várt eredményeket. Az 57 éves Tite szerint a szövetség biztosította a feltételeket ahhoz, hogy egység és profi környezet alakuljon ki.

"A munka folytatása nagy kihívás a számunkra, de örülünk, hogy nekivághatunk és már a következő mérkőzésekre koncentrálhatunk" - mondta a tréner, aki 2016 júniusában került a válogatott élére. Azóta 26 mérkőzésből 20-at megnyert a csapata, s négy döntetlen mellett csak két vereséget szenvedett el. Legutóbb a belgáktól kapott ki a vb-negyeddöntőben 2-1-re.

Tite első komoly feladata az lesz, hogy sikeresen irányítsa a brazil válogatottat jövőre a hazai rendezésű Copa Américán.