Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem rúgták ki, folytatja a brazil kapitány

2018.07.26. 09:54

Új, 2022-ig szóló szerződést írt alá Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A brazil szövetség (CBF) és a szakember együttműködése annak ellenére folytatódik, hogy a sztárokkal teli válogatott a várakozástól elmaradva a negyeddöntőben búcsúzott az oroszországi világbajnokságon, írta az MTI.

"A CBF a 2022-es katari világbajnokságig megújította a szerződést Titével" - jelentette be a szövetség közleményben.

A közös munka folytatása egyáltalán nem általános Brazíliában, az 1977 és 1980 között kapitánykodó Claudio Coutinho után Tite az első, aki egy világbajnokság után marad a válogatott élén.

Rogério Caboclo a szövetség igazgatója azzal indokolta döntésüket, hogy hosszú távú projektben gondolkodnak, mert reményeik szerint ez hozza meg a várt eredményeket. Az 57 éves Tite szerint a szövetség biztosította a feltételeket ahhoz, hogy egység és profi környezet alakuljon ki.

"A munka folytatása nagy kihívás a számunkra, de örülünk, hogy nekivághatunk és már a következő mérkőzésekre koncentrálhatunk" - mondta a tréner, aki 2016 júniusában került a válogatott élére. Azóta 26 mérkőzésből 20-at megnyert a csapata, s négy döntetlen mellett csak két vereséget szenvedett el. Legutóbb a belgáktól kapott ki a vb-negyeddöntőben 2-1-re.

Tite első komoly feladata az lesz, hogy sikeresen irányítsa a brazil válogatottat jövőre a hazai rendezésű Copa Américán.