Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Barcánál még messze nincs egyenjogúság

2018.07.27. 11:25

Először utazott Amerikai túrára a Barcelona férfi és női csapata is együtt. A katalán klub ezt pár nappal ezelőtt több videóban is promózta. Aztán a repülőn is készültek mosolygós képet a két csapat játékosaitól, de később a női játékosok valahogy eltűntek a férfi játékosok által posztolt képekről.

Több Instagram-képen is látszik, hogy gyakorlatilag a Barcelona B csapata – a legjobbak a világbajnokság után még pihenőjüket töltik – a business classon utazik, miközben a lányokat hátrazavarták a turista osztályra.

A női csapat is közétett képeket, amelyeken látszik, hogy messze nem az elegáns részen ülnek a több, mint hatórás repülőút során. Persze, mindenre van magyarázat, amelyet Alexia Putellas, a női csapat játékosa fogalmazott meg a Mundo Deportivónak.

A futballista azt mondta, hogy a női csapat gyakorlatilag az utolsó pillanatban került fel a gépre, és túl későn dőlt el, hogy ők is utazhatnak, így nekik ezért már csak a gép hátsó felében jutott hely. A klub pedig közölte, egész egyszerűen nem volt elegendő hely a business classon, de így is jutott két-három hely a lányoknak is.

Ahogy a BBC hírében is úgy fogalmaznak, ez némi potenciális zavart okozott női labdarúgás iránti elkötelezettségért folyó küzdelemben, pedig a közös turné pont ezt a célt szolgálta volna. Pedig a klub korábbi közleményében éppen ennek a jelentőségét emelte ki, hogy mind a két csapat azonos feltételekkel készülhet a szezonra. A csapat Portlandbe érkezve már közös képen szerepelt.