Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olyan dühbe jött a felcsúti, amikor eltépték a turulos mezét, hogy kiállították

2018.07.28. 20:04 Módosítva: 2018-07-28 22:45:54

Az NB I. szombat délutáni mérkőzésén a Diósgyőr a Felcsútot fogadta. Az első félidőben a vendégek dönthették volna el a meccset, a másodikban pedig a hazaiak, akik egy büntetőt is elhibáztak, illetve a 67. perctől emberelőnyben voltak Molnár kiállítása miatt.

A felcsúti játékost azután küldte le Karakó Ferenc a pályáról, hogy dühből fellökte ellenfelét, aki előtte félig letépte róla a mezt. "Viseld magadon sporttörténelmünk legendás küzdelmeinek hagyományait!" – írják a cég honlapján, de ebben az esetben a mez viselte magán a küzdelmek nyomait, méghozzá elég látványosan.

Ami a mérkőzést illeti, a kezdés nem sok jót ígért a hazaiaknak. Alig 18 perc elteltével már két góllal vezetett a Felcsút, a DVTK meg valahol ott volt, ahol a vadonatúj stadionba várt óriási nézősereg, azaz sehol. A májusban átadott arénának kevesebb mint a harmadát sikerült megtölteni szurkolókkal, de a csapatuk játékát, illetve az általánosan borzasztó színvonalat látva valószínűleg ők is hamar megbánták, hogy nem választottak valami tartalmasabb programot a délutánra.

A 32. percben aztán valamit javult a hangulat, mivel Brkovics szépített, az 50. percben pedig már kifejezetten jó kedve kerekedett a hazai szurkolóknak, miután Vernes góljával kiegyenlített a csapatuk.

Sőt a 67. perc eseményeit követően úgy tűnt, hogy végül a győzelem is összejöhet a Diósgyőrnek, Fernando Fernandez együttese ugyanis emberelőnybe került. Molnárt küldték le pirossal, miután a felcsúti játékos két kézzel, dühből fellökte Mazalovicsot. A felcsúti azt követően jött indulatba, hogy ellenfele a mezébe kapaszkodva próbálta megállítani.

A látványos szabálytalanság közben az idén rendszeresített 2Rule mezben is komoly károk estek (mindkét csapatnál Mészáros sportmárkájára váltottak a nyáron).

Az emberelőnyt azonban nem sikerült kihasználnia a Diósgyőrnek, noha erre egészen kiváló lehetőségei is adódtak, különösen, hogy Karakó egy büntetővel is megajándékozta őket, ám Ugrai a felső lécre lőtte a labdát, Forgács határozottan műesésnek tűnő alakítását követően.

A mérkőzés végeredménye így 2-2 maradt, ezzel mindkét csapat megszerezte első pontját az idényben.

NB I., 2. forduló, szombati mérkőzések:

  • Diósgyőr-Felcsút 2-2
  • Debrecen-Mezőkövesd 1-1
  • Vidi FC-Paks 1-1