Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Özil a sárga lapra is osztott egy autogrammot

2018.07.28. 18:06

A Szingapúrban rendezett felkészülési mérkőzésen az Arsenal enyhén, a PSG pedig nagyon hiányos felállásban futott ki a pályára. A párizsiaknál a megszokottabb nevek közül csak Rabiot és Lassana Diarra volt jelen, viszont nagyon szokatlannak ott volt Buffon, akit egyelőre elég furcsa a PSG kapujában látni.

A meccs felkészülési jellege nemcsak a hiányzók névsora miatt volt nyilvánvaló, de abból a mérkőzés előtti jelenetből is, amikor Mesut Özil a kivonulás közben a játékvezetőnek is adott egy autogrammot, méghozzá egyenesen a sárga lapjára.

Özil a meccs elején is főszereplő volt, mivel alig 13 perc elteltével megszerezte az Arsenalnak a vezetést. Nehéz dolga mondjuk nem volt a sakk-mattra kijátszott akció végén.

A PSG fiataljai azonban nem omlottak össze a rossz kezdéstől, és Buffon védéseivel megtámogatva  jól tartották magukat, sőt a 60. percben ki is egyenlítettek Nkunku tizenegyesével. A PSG góljára az Arsenal edzője egy ötös cserével reagált, és mint hamarosan kiderült, ezzel el is döntötte a meccset.

Lacazette-nek alig 3 perc kellett, hogy ismét vezetéshez juttassa csapatát, majd további 4 perc ahhoz, hogy megnyugtatóra növelje az előnyt. Ezen a ponton Buffon le is jött a pályáról, így a londoniak lelkes cserejátékosai, Nketiah és Holding már Sebastian Cibois-nak rúghatták be az Arsenal negyedi és ötödik gólját.

Az Arsenal-PSG felkészülési mérkőzés végeredmény 5-1 lett.