Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Amint elengedték, egyből letartóztatták a vb-döntőre berohanó Pussy Riot-tagokat

2018.07.30. 22:14

Amint elengedték a 15 napos börtönbüntetésüket letöltő Pussy Riot-tagokat, az orosz rendőrség újból azonnal bevitte őket, számol be az AFP egy újságírója helyszíni tudósítása alapján.

Az újságíró látta, ahogy Veronyika Nyikulina, Olga Pahtuszova és Olga Kuracsova a szabadon engedését ünnepli, majd másodpercekkel később egy rendőrségi kisbuszba terelték őket. A miértről nem kapott indoklást a rendőrségtől.

A negyedik elítélt aktivistát Pjotr Verzilovot egy másik moszkvai büntetés-végrehajtási intézetből engedték el, de őt is egyből újra elfogták, és újra abba a Luzsnyiki Stadion melletti rendőrőrsre vitték, ahol a vb-döntő után kihallgatták őket – írta Twitteren. Hozzátette, a rendőrség legalább hétfő estére fogva tartja őket.

Az egyik moszkvai bíróság korábban 15 napos börtönbüntetésre ítélte a négy aktivistát, akiket sportesemények látogatásától is eltiltott három évre, amiért megzavarták a július 15-i moszkvai vb-döntőt.