Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félszáz kapura lövéssel is ki lehet esni

2018.08.03. 12:35

A Spartak Subotica 3-2-es összesítéssel jutott az Európa Liga harmadik selejtező körében a cseh Sparta Praha ellen. Az első meccsen a szabadkaiak nyertek 2-0-ra, a második a prágaiak 2-1-re, de mind a két meccsen elképesztő fölényben játszott a cseh csapat.

Az odavágón 23-14 volt a kapura lövések aránya a Sparta Praha javára. A hazai csapat 11 lövést blokkolt, nyolcszor pedig Nikola Perics kapus védett, nem egyszer bravúrral.

A visszavágó 98 percig tartott, akkor állították ki a csehektől a csapatkapitány Josef Suralt, a 2-1-es győzelem kevés volt a továbbjutáshoz. Egészen döbbenetes 28-4 volt a kapura lövések száma, hét blokkolt lövéssel és kilenc kaput eltalálóval. A csehek úgy estek ki, hogy a két meccsen 51-szer lőttek kapura, de csak két gólig jutottak.

A visszavágón egyébként voltak botrányos jelenetek is. A szabadkaiak büntetője előtt, amelyet 2-0 után a 75. percben kaptak, a hazai drukkerek a pályára nyomultak. Nehezen viselték a szerintük igazságtalan döntést.