Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Neuer: Elhiszem, elég stresszes az Özil-ügy

2018.08.03. 09:39

A Bayern München válogatott kapusa, a bajorok edzőtáborában ismét beszélt a világbajnoki égésről, és Mesut Özil szerepéről.

"Sok előrelépés történt, amióta itthon vagyunk, mert Özil megszólalt. Elhiszem, hogy nagyon stresszes téma ez azoknak, akik olvassák.

Különösen, amikor a rasszizmus szóba került. Megnyugtathatok mindenkit: mindig az integrációra törekedtünk, hogy egy játékos érezze jól magát a válogatottban.

Különben nem is lehet jó teljesítményt nyújtani. A nemzeti csapatban mindig nagy célok vannak, ez így marad örökké. De ehhez meg kell változtatni néhány dolgot. Olyan játékosokra van szükség, akik új lendületet tudnak adni" - magyarázta a 32 éves, Özilhez hasonlóan Gelsenkirchenből induló játékos.

Neuer elfogadja társa döntését, hogy nem kíván többé a válogatottban szerepelni.

A többiekkel együtt viszont azon lesz, hogy Franciaország ellen a Nemzetek Ligájában csapatuk egy másik arcot mutasson, és jó eredményt érjen el szeptemberben a friss világbajnokkal szemben.

"Egyik napról a másikra biztosan nem fog menni, folyamat lesz"

- összegzett a 79-szeres válogatott kapus, aki szeptember után kapott újra tétmeccset a világbajnokságon, miután a sérülése elhúzódott.

Az Özil-ügyhöz még két érdekes adalék.

  • A leverkuseni Julian Brandt azt nyilatkozta, hogy nem a török származású középpályás okozta a válogatott alapjátékának szétesését.
  • A szövetségi kapitány, Joachim Löw és Özil ügyeit ugyanaz a menedzseriroda intézi, bár két külön menedzser, igaz mindkettő török származású.