Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Neuer: Elhiszem, elég stresszes az Özil-ügy

2018.08.03. 09:39

A Bayern München válogatott kapusa, a bajorok edzőtáborában ismét beszélt a világbajnoki égésről, és Mesut Özil szerepéről.

"Sok előrelépés történt, amióta itthon vagyunk, mert Özil megszólalt. Elhiszem, hogy nagyon stresszes téma ez azoknak, akik olvassák.

Különösen, amikor a rasszizmus szóba került. Megnyugtathatok mindenkit: mindig az integrációra törekedtünk, hogy egy játékos érezze jól magát a válogatottban.

Különben nem is lehet jó teljesítményt nyújtani. A nemzeti csapatban mindig nagy célok vannak, ez így marad örökké. De ehhez meg kell változtatni néhány dolgot. Olyan játékosokra van szükség, akik új lendületet tudnak adni" - magyarázta a 32 éves, Özilhez hasonlóan Gelsenkirchenből induló játékos.

Neuer elfogadja társa döntését, hogy nem kíván többé a válogatottban szerepelni.

A többiekkel együtt viszont azon lesz, hogy Franciaország ellen a Nemzetek Ligájában csapatuk egy másik arcot mutasson, és jó eredményt érjen el szeptemberben a friss világbajnokkal szemben.

"Egyik napról a másikra biztosan nem fog menni, folyamat lesz"

- összegzett a 79-szeres válogatott kapus, aki szeptember után kapott újra tétmeccset a világbajnokságon, miután a sérülése elhúzódott.

Az Özil-ügyhöz még két érdekes adalék.

  • A leverkuseni Julian Brandt azt nyilatkozta, hogy nem a török származású középpályás okozta a válogatott alapjátékának szétesését.
  • A szövetségi kapitány, Joachim Löw és Özil ügyeit ugyanaz a menedzseriroda intézi, bár két külön menedzser, igaz mindkettő török származású.