Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Óriási happy enddel végződött Lampard edzői bemutatkozása

2018.08.04. 12:38

Az angol másodosztályban játszó Derby County élére nem egészen három hónapja kinevezett Frank Lampard sikerrel kezdte meg edzői karrierjét. A Chelsea játékosként 106-szoros angol válogatott klasszisa a Reading ellen, idegen debütált a kispadon.

A sikeres kezdéshez némi szerencse is kellett: a hazai csapat ugyanis az 52. percben az izlandi válogatott Jón Dadi Bödvarsson fejesgóljával megszerezte a vezetést. Nem telt el sok idő, és a 60. percben a Derby County Mason Mount góljával kiegyenlített, a beszedett találatban vastagon benne volt Vito Mannone kapus is, aki ahelyett, hogy védte volna a nem igazán erős lövést, csak beljebb segítette a kapuba

Lampard együttese esélyeshez méltó módon az egyenlítés után sem állt le. És a sors végül meg is jutalmazta őket az erőfeszítéseikért, nem egészen 13 másodpercel a 4 perces hosszabbítás lejárta előtt. A nem sokkal korábban becserélt Bennett jobb oldalról, erővel beívelt labdáját Tom Lawrence csúsztatta a kapu hosszú oldalába. Szenzációs megoldás volt a fiatal walesitől.

A góltól kitörő örömmámor öntötte el a Derby stábtagjait, élükön Lamparddal, aki igen látványosan, játékosokat megszégyenítő vehemenciával ünnepelte a találatot. 

A CHAMPIONSHIP, 1. FORDULÓ Reading–Derby County 1–2