Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még egy 19. külföldi labdarúgó pont kellett a Kisvárdának

2018.08.04. 12:13 Módosítva: 2018-08-04 16:28:40

A Kisvárda FC NB I-es labdarúgócsapata az Instagramján(!) jelentette be, hogy leigazolta Cornel Enét. A szűkszavú bejelentésben semmilyen további információ nem volt, így rövid keresgélés után derült csak ki, hogy Ene Romániából jött, 25 éves és középhátvéd, a másodosztályban játszó és Juventus Bukarest néven ismert, ám hivatalosan már ASC Daco-Getica Bukarestnek hívott csapattól. Illetve annak idején az U19-es válogatottban is bemutatkozhatott.

Érdekesség – egyben nem túl jó ómen a két forduló után máris az életéért küzdő Kisvárda számára –, hogy Ene az előző szezonban a bukarestiekkel, az azelőttiben pedig a Panduriival is kiesett az élvonalból. Igaz, ez rajta múlt a legkevésbé, ugyanis alig játszott csapataiban, az első ligában meg aztán végképp szinte semmit, tavaly például 1 percet mindösszesen. 

Új játékosunk Cornel Ene #hajravarda #mindigveletek #NBI

A post shared by Kisvárda Fc (@kisvardafc) on

Amennyire kevés a szöveges információ, vizuálisan annál erősebb az üzenet. Különös tekintettel az ismeretlen úrra a játékos jobbján, a kábelen lógó routerre, és Révész Attila szakmai igazgató imponáló fizikumára. Nem csodálnánk, ha az átigazolási időszakban került volna ilyen kondícióba a sok aláírástól. Az élvonal abszolút újonca ugyanis Enével együtt immár egy teljes kezdőcsapatnyi játékost vett a nyáron. Érdekes egybeesés, hogy egyikük sem született Magyarországon.

A régiekkel együtt pedig most már összesen 19 ilyen játékos van a csapat keretében, ami valószínűleg rekord, míg velük szemben összesen 8-an vannak olyanok, akik hazánkban látták meg a napvilágot. A dologból azért nincs nagyobb problémája a csapatnak, mert egyrészt Seszták Miklós az őrangyaluk, így a túl sok külföldi miatt esetlegesen kieső támogatást könnyedén kipótolják máshonnan, másrészt az EU-s játékosok számát nem lehet korlátozni az unión belül, míg az ukránok a hatályos jogszabályok alapján azonos elbánásra jogosultak.

A várdai modell azonban egyelőre csak félig sikeres, azaz a külföldiek sokat játszanak, de ebből a csapat még nem nagyon profitált. Az NB I. első két fordulójában összesen három Magyarországon született játékos fért a kezdőbe, viszont mindkét meccset 4-0-ra elvesztették, ami Kondás Elemér edző gyors távozásához vezetett.

Ahogy a dolgok állnak, csoda lenne, ha a szezon végén több pontjuk lenne, mint külföldiük.