Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az NB I. nem Luxemburg: továbbra is 100%-os a Honvéd

2018.08.05. 23:27 Módosítva: 2018-08-05 23:29:04

Kisvárdán a második forduló után elbúcsúztak Kondás Elemértől, így az idényt két 0-4-es vereséggel kezdő újonc Révész Attila sportigazgató és Kocsis János megbízott edző vezetésével utazott Újpestre, reménykedve az első bajnoki pont vagy legalább gól megszerzésében.

Az újpestiek eközben okkal gondolhatták, hogy a Várda elleni hazai meccs tökéletes lehetőség az első idei győzelemre. Végül nekik lett igazuk, Nebojsa Vignjevics csapata Diallo 65. percben fejelt góljával 1-0-ra megnyerte mérkőzést. 

 Kisebb csoda volt egyébként, hogy ilyen sokáig kellett várni a meccs első góljára, aminek már az első félidőben illett volna megszületnie, akár a várdaiak két elpuskázott lehetőségére gondolunk, akár Novothny Soma kihagyott tizenegyesére vagy épp Diallo kapufájára. A büntetőt egyébként a legújabb várdai igazolás, Cornel Ene hozta össze, ám a román bekk szerencséjére brazil kollégája a kapuban védeni tudott.

Az első félidőben csak kapufáig jutó Diallónak végül csak sikerült a kapuba találnia, így Újpesten megünnepelhették az első idei győzelmet, míg Kisvárdán a szoros eredményből meríthetnek hitet a folytatáshoz. Esetleg vehetnének még pár külföldit,

A vasárnap másik első osztályú mérkőzésén a hétközben Luxemburgban betliző Budapest Honvéd a Pakssal találkozott. A kispestiek számára több okból is csak a győzelem volt elfogadható. Például hogy szépen búcsúzzanak az átépítés előtt álló Bozsik stadiontól, ahol ez volt az utolsó tétmérkőzése a Honvédnak.

Emellett pedig a Progres Niederkorn elleni csütörtöki2-0-s vereség és a velejáró nemzetközi kupabúcsú miatt is illett volna győzelemmel engesztelnie a játékosoknak a szurkolókat. És persze azt sem szabad elfeledni, hogy a két együttes között az NB I. második fordulója után 5 pont volt a különbség a 100 százalékos Honvéd javára.

Sokáig úgy tűnt, hogy a meccs egyetlen valóban emlékezetes jelenete a második percben lezajló Nagy Gergely-Nagy Gergő párharc volt, amit a paksi kapus nyert, kiütve a középpályás lövését. 

A találkozó sorsa a második félidő második percében dőlt el néhány pillanat alatt. Papp Kristóf rossz becsúszása  után ugyanis a paksi játékos piros lapot kapott, a Honvéd meg egy tizenegyest. Akinek meg esetleg a jelenet megtekintése közben eszébe jutna, hogy máshol mit hívnak futballnak, az sírógörcsöt.

Az egy másodpercre jutó hibák számát tekintve minden bizonnyal új rekorddal állunk szemben, de a jelenet igazi csodája abban rejlik, hogy a szövevényesen bontakozó akció úgy képes eljutni a ziccerben történő buktatásig, hogy minden egyes megoldás rossz, amivel a szereplők próbálkoznak, védők és támadók egyaránt.

Danilo mindenesetre belőtte a büntetőt, ezzel a Haladás és a Kisvárda után csapata harmadik ellenfelének is gólt rúgott a bajnokságban.

NB I., 3. forduló, vasárnapi mérkőzések:

  • Újpest-Kisvárda 1-0
  • Budapest Honvéd-Paks 1-0