Árpád
-2 °C
4 °C

Hosszabb idő ezt a címet elolvasni, mint ameddig a ManCity-játékos bemutatkozása tartott

2018.08.06. 14:23

Claudio Gomes debütálása a Manchester Cityben emlékezetesen rövidre sikerült. A PSG-től júliusban elcsábított 18 éves középpályás valószínűleg egész kiskora óta arról álmodozott, amikor frissen kötött profi szerződésével a zsebében debütálhat az angol bajnokság címvédőjénél.

Az olyannyira várt pillanat a vasárnapi szuperkupán érkezett el, amikor Gomes a rendes játékidőre rátett négyperces hosszabbítást követő további 10 másodperc után végre bemutatkozhatott új csapatában.

A pályára lépéstől a hármas sípszó elhangzásáig bruttó 11 másodperc jutott neki a meccsen, és ez még mindig megtévesztően bőségesnek hangzik, ahhoz képest, hogy ebből mennyi telt tényleg játékkal. Nem sok.

A szöglet elvégzésére engedélyt adó, és a meccs végét jelző sípszó közt 3 másodperc volt. A labda játékbahozás és a mérkőzést lezáró hármas sípszó felhangzása között pedig nagyjából egy.

További érdekesség, hogy amikor Gomes a cserére várt, a felvételek szerint Guardiola hosszabb ideig magyarázta neki a taktikát, mint amennyi idő jutott neki a meccsen. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?