Ambrus
-1 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Hosszabb idő ezt a címet elolvasni, mint ameddig a ManCity-játékos bemutatkozása tartott

2018.08.06. 14:23

Claudio Gomes debütálása a Manchester Cityben emlékezetesen rövidre sikerült. A PSG-től júliusban elcsábított 18 éves középpályás valószínűleg egész kiskora óta arról álmodozott, amikor frissen kötött profi szerződésével a zsebében debütálhat az angol bajnokság címvédőjénél.

Az olyannyira várt pillanat a vasárnapi szuperkupán érkezett el, amikor Gomes a rendes játékidőre rátett négyperces hosszabbítást követő további 10 másodperc után végre bemutatkozhatott új csapatában.

A pályára lépéstől a hármas sípszó elhangzásáig bruttó 11 másodperc jutott neki a meccsen, és ez még mindig megtévesztően bőségesnek hangzik, ahhoz képest, hogy ebből mennyi telt tényleg játékkal. Nem sok.

A szöglet elvégzésére engedélyt adó, és a meccs végét jelző sípszó közt 3 másodperc volt. A labda játékbahozás és a mérkőzést lezáró hármas sípszó felhangzása között pedig nagyjából egy.

További érdekesség, hogy amikor Gomes a cserére várt, a felvételek szerint Guardiola hosszabb ideig magyarázta neki a taktikát, mint amennyi idő jutott neki a meccsen.