Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hosszabb idő ezt a címet elolvasni, mint ameddig a ManCity-játékos bemutatkozása tartott

2018.08.06. 14:23

Claudio Gomes debütálása a Manchester Cityben emlékezetesen rövidre sikerült. A PSG-től júliusban elcsábított 18 éves középpályás valószínűleg egész kiskora óta arról álmodozott, amikor frissen kötött profi szerződésével a zsebében debütálhat az angol bajnokság címvédőjénél.

Az olyannyira várt pillanat a vasárnapi szuperkupán érkezett el, amikor Gomes a rendes játékidőre rátett négyperces hosszabbítást követő további 10 másodperc után végre bemutatkozhatott új csapatában.

A pályára lépéstől a hármas sípszó elhangzásáig bruttó 11 másodperc jutott neki a meccsen, és ez még mindig megtévesztően bőségesnek hangzik, ahhoz képest, hogy ebből mennyi telt tényleg játékkal. Nem sok.

A szöglet elvégzésére engedélyt adó, és a meccs végét jelző sípszó közt 3 másodperc volt. A labda játékbahozás és a mérkőzést lezáró hármas sípszó felhangzása között pedig nagyjából egy.

További érdekesség, hogy amikor Gomes a cserére várt, a felvételek szerint Guardiola hosszabb ideig magyarázta neki a taktikát, mint amennyi idő jutott neki a meccsen.