Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Káosz a Hali-stadion fenntartása körül, több százmillióba kerül a városnak

D  VG20171108021
2018.08.06. 09:33

December legvégén írtunk róla, hogy hiába kapott novemberben vadonatúj stadiont a Szombathelyi Haladás, a városnak nem sikerült üzemeltetőt találni az új létesítmény fenntartására. Az RTL Klub Híradója szerint a helyzet változatlan, így csak az év első hét hónapját nézve 350 millió forintjába került a városnak az üzemeltetés, ami több, mint amennyibe a régi stadion került egy teljes évre.

Ez már csak azért is fontos, mert az átadáson Hende Csaba, Szombathely fideszes országgyűlési képviselője még ennek ellenkezőjéről beszélt:

Azon jajveszékelnek, hogy de hát hogyan fogja majd ezt a város fenntartani. Üzenem nekik egyfelől, hogy ez egy korszerű, energetikailag, üzemeltetési költség szempontjából kedvező létesítmény. Vélhetően nem fog többe kerülni a fenntartása, mint amennyibe került a régi objektum fenntartása.

A helyi ellenzéki képviselő, Tóth Kálmán szerint a létesítmény nem üzemeltethető nyereséggel, ezért is nem találtak megfelelő üzemeltetőt, és ezért kerül súlyos milliókba a városnak a fenntartás. Az viszont vitatott – a Nyugat.hu információi alapján –, hogy a rezsit és a karbantartási költségeket kinek kellene állnia, részben ezért is mondott le a Haladás Labdarúgó Kft. ügyvezetője.

Legutóbb ezt a céget bízta meg az önkormányzat az üzemeltetéssel, előtte az építtető Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. végezte ezt, leginkább a futballcsapat által fizetett bérleti díjból.