Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három órán át tartott az ausztráloknál egy kupameccs

2018.08.07. 21:19 Módosítva: 2018-08-07 22:18:03

Kedden játszották az FFA-kupa, vagyis az ausztrál labdarúgókupa aktuális fordulójának utolsó hat meccsét, köztük a Brisbane Roar és a Melbourne City közti összecsapást is, ami azonban egy sérülés után egészen elképesztő fordulatot vett, és végül több mint három óra után, a hosszabbítás utolsó percében dőlt el a Melbourne javára.

A meccs első 36. perce a megszokott mederben folyt, ekkor azonban a melbourne-i Luke Brattan megbotlott, miközben a labdáért ment, szerencsétlenségére pont úgy, hogy az ellenfél egyik játékosa így a fejét találta telibe a labda helyett.

A játékost több mint 40 percig ápolták a pályán, utána tudták csak levinni és kórházba szállítani, az óra viszont ugye ilyenkor sem áll meg, úgyhogy 

miután a hosszabbítás 42. percében lecserélték Brattant, aztán a 44. percében újraindult a játék, még további hat percet hosszabbított a bíró az ápolás miatt.

A 95 (!!!) perces első félidő után ráadásul egy izgalmas, de gólnélküli második félidő következett, ez pedig azt jelentette, hogy további 30 perc hosszabbítás következett. Itt aztán végképp kiteljesedett a mérkőzés szürrealitása, ugyanis a 120. percben, mikor már mindenki azt hitte, hogy büntetőkkel fog eldőlni a találkozó, jött Bruno Fornaroli, és egy óriási góllal továbblőtte a Melbourne Cityt a következő fordulóba.

Luke Brattan egyébként állítólag a körülményekhez képest jól van, már a pályán kiderült, hogy nem olyan komoly a sérülése, mint amilyennek elsőre tűnt, de ettől még a biztonság kedvéért úgy döntöttek, hogy inkább kórházba viszik a játékost.

Érdekesség egyébként, hogy ugyan a két csapat meccsének tiszta játékideje tíz percre volt attól, hogy két rendes játékidős meccset tegyen ki, közel sem jártak ahhoz, hogy ez legyen a valaha volt leghosszabb meccs. A Stockport County és a Doncaster Rovers például majdnem három és fél órán keresztül szenvedtek egymás ellen 1946-ban, a meccsnek pedig végül csak azért lett vége, mert a bíró úgy ítélte meg, hogy nem voltak megfelelőek a látási viszonyok ahhoz, hogy folytatódjon a mérkőzés.

Persze azt hozzá kell tenni, hogy ekkor még nem volt limitálva a hosszabbítások száma, azaz addig kellett hosszabbítani, amíg valamelyik csapat nem nyert – ez a szabály egyébként néhány hónappal később, valószínűleg nem kis részben ennek a szürreális meccsnek köszönhetően változott meg.