Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Vidi gólszerzője cáfolja, hogy kézzel ért a labdához a gólja előtt

2018.08.08. 12:22

A Vidi FC francia BL-hőse a Malmö elleni döntetlen után azt nyilatkozta, hogy a góljánál szabálytalanságot reklamáló svédek tévednek, nem ért kézzel a labdához.

A Vidi FC nagyot küzdve 1-1-es döntetlent játszott Malmőben, így kedvező pozícióból várhatja a  jövő keddi visszavágót a Bajnok Ligája harmadik selejtezőkörében. A székesfehérváriak hátrányból felállva tudtak kiegyenlíteni, nem egész tíz perccel azután, hogy a Malmö a 62. percben megszerezte a vezetést.

Loic Nego gólja egyszerre volt harcos és szép, a svédek szerint viszont a Vidi-védő szabálytalansága miatt nem szabadott volna megadni a találatot a sokat kritizált szlovén játékvezetőnek.

"Remek labdát kaptam Juhász Rolandtól a gól előtt, figyelte a mozgásomat és a védők vonala mögé ívelt. Megküzdöttem a hátvédekkel, akik persze azt kiabálták, hogy kézzel értem a labdához. Nem így történt, hozzám került a labda, amit szerencsére sikerült jól eltalálnom. " – mondta az esetről Nego.

A tévéközvetítés és a felvételek képei alapján nem tűnt teljesen alaptalannak a gyanú, ám a szituációt százszor visszanézve is erős túlzásnak tűnik egyértelmű szabálytalanságnak nevezni.

Az viszont biztos, hogy Nego keze a gólja előtt hozzáért a labdához, amikor elsodorta a szerencsétlenkedő svéd védő elől. Valószínűleg ő is inkább arra gondolt, hogy ettől még nyugodtan meg lehetett adni az egyenlítést, a nem követett el szabálytalanságot az esetnél.

  • 3961
    Nego kezéhez ért a labda, de nem szabálytalankodott, jó döntés volt megadni a gólt.
  • 1895
    Szabálytalan gól volt, kezezés miatt érvényteleníteni kellett volna.
  • 987
    Szabályos gól volt, nem történt előtte kezezés.