Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megvan a focitörténet legnagyobb kapusbiznisze

2018.08.08. 22:06

Egy hosszú ügyletsorozat végére került pont szerda este. A Real Madrid és a Chelsea is hivatalosan bejelentette, hogy a belgák válogatott kapusa, Thiibault Courtois a Real Madrid játékosa lett. Cserébe Mateo Kovacic a szezon végéig a Chelsea-be került, és ahogy megírtuk, Kepa Arrizabalaga 80 millió euróért a Chelsea futballistája lett, kapusért ennyit még sosem fizettek ki.

Nézzük sorban az eseményeket. Courtois már a vb után jelezte, nagyon szeretné elhagynia Chelsea-t, családi okok miatt Spanyolországba szeretne költözni. Persze a Chelsea ezt nem akarta, de amikor a belga válogatott kapusa második edzésre sem érkezett meg, kényszerhelyzetbe hozta egyesületét. 

A londoniak gyorsan megegyeztek Kepával, akit rekordösszegért vettek meg, persze az Athletic Bilbao erre nem tudott nemet mondani, hiszen kifizették a kivásárlási árát. A mindössze 23 éves kapus óriási tehetség, a baszk csapat saját nevelésű játékosa, egyszeres spanyol válogatott, 2025-ig szóló szerződéséből vásárolták ki.

Mateo Kovacic már a vb után kijelentette, több játékidőre vágyik, ezért nem a Realnál képzeli a jövőjét. A madridiak viszont kijelentették, nem adják el a tehetséges horvát középpályásukat, de Courtois-ért cserébe végül csak odaadták a Chelsea-nek, igaz csak egy évre és csak kölcsönbe.

Ki lehet jelenteni, a Chelsea nagyon jól járt az üzleten, hiszen egy fiatal és tehetséges kapus mellett egy kiváló középpályást is kapott. Nagy kérdés, mi lesz ezek után Keylor Navas sorsa. A Real eddigi alapkapusának 2020-ig szóló szerződése van.