Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tőlem többet vár el apám, mint a többiektől, ez így helyes

2018.08.09. 10:15

Eddig nem adott hosszabb interjút ifjabb Dárdai Pál, akit megkülönböztetésként Palkónak hívnak az országban, nem pedig Dárdai Jr-nak.

A 19 éves játékos profi szerződést kapott a berlini klubtól a nyáron, ahol az apja az edzője, nem mellékesen a Hertha legendája is, hiszen 286-szor vette magára a kék-fehér csíkos szerelést.

Úgy kezdődött a beszélgetés a Bild hasábjain, hogy a profi szerződésére a legbüszkébb, a legnehezebb viszont az érettségi volt, mert a matek kicsit döcögősen ment neki. A közepes átlaggal viszont elégedett.

  • - Mikor lesz a kezdőben?
  • - Majd, ha az edző beállít. Tízszer mindenesetre szeretnék ott lenni. Az a célom.

Volt egy ilyen részlet is, sokszor írták oda, hogy nevetett.

Otthon nem beszélnek a futballról, egy másik fiatal tehetség, Arne Maier családjával együtt nyaraltak, akkor pedig nem beszéltek a Hertháról.

"A pályán egyáltalán nem látom őt apámnak, csak az edzőmnek. Egy kicsit szigorúbb is velem szemben, mint másokkal. Azt kéri tőlem, hogy nekem többet kell tennem, mint a többieknek. Ezt én így teljesen normálisnak tartom,

ne gondolja senki úgy, hogy én az apám miatt játszom a Herthában. Ő csak jobb teljesítményt szeretne tőlem. Ugyanezen végigment, neki is az apja volt az edzője Magyarországon.

Az öltözőben nem téma, hogy a fia vagyok, olyan a viszonyunk, mint mindenki mással. Kezet fog velem is, nincs bensőséges ölelés, puszi"

- magyarázta a szélső, aki tavaly kétszer kapott lehetőséget a Bundesligában. Az Európa Ligában is kétszer kapott bizalmat az édesapjától. (Egyszer kezdő volt.)

Hozzátette, ő is Pálnak szólítja az apját, ahogy a többi játékos is. Az apjától a győzni akarását örökölte, az édesanyjától (aki itthon kézilabdázott) a sebességet.

Mivel két öccse is a Herthában futballozik, gyakori jelenet, hogy a kertben is játszanak. Márton 16 éves, ő is bemutatkozott már a német korosztályos válogatottban, ahogy Palkó is. A 12 éves Bencét Ibrának nevezik, mert ugyanolyan erőszakos, mint a svéd.

Ha nem jön össze minden a Herthánál, és nem teljesülnek az álmai, akkor a tanári-edzői hivatás állna közel hozzá, szívesen tanul.

Azon pedig egyelőre nem gondolkodik, hogy mikor fog elköltözni otthonról, mert akár még 30 évesen is lakhat a szüleivel - zárta egy nevetéssel a beszélgetést.