A késeléses botrány főszereplője ott szurkolt a fradisták között a stadionban

2018.08.10. 13:11 Módosítva: 2018.08.10. 13:17

A hivatalos eljárás malmai hihetetlenül lassan őrölnek a stadionban elkövetett rendbontások, bűncselekmények ügyében, derült ki a 24.hu csütörtöki híréből. Mint a lap megtudta, a 2017 novemberében játszott Ferencváros-Debrecen szünetében történt botrány főszereplője a helyszínen nézte meg az MTK-Ferencváros mérkőzést az NB I. idei szezonjának második fordulójában.

Arról a "kubatovista" volt vezérszurkolóról van szó, aki a Debrecen elleni meccsre egy késsel ment be a Fradi-stadionba. Mint emlékezetes ezen a novemberi találkozón tért vissza a Ferencváros legnagyobb ultracsoportjait összefogó "Tábor" a Groupama Arénába, miután megegyezett a klubvezetéssel. Az alku része volt, hogy a Bonyha néven ismert, és a Tábor távollétében vezérszurkolóként működő szurkolónak a haja szála sem fog meggörbülni, ehhez képest a szünetben majdnem meglincselték, ő pedig a nála lévő késsel megvágta egyik támadóját.

A lapnak sikerült beszélnie Bonyhával, aki elmondta, hogy jegyét az MLSZ-kártyáját használva, bármiféle gond nélkül vásárolta meg a meccsre. Emellett az is kiderült, hogy a novemberi botrány után a Fradi nem tiltotta ki, csak felfüggesztette a szurkolói kártyáját, így azokra az eseményekre nem tud bejutni, amiknek a Ferencváros szervezője.

A többi stadionban viszont a jelek szerint szabadon mozoghat, amit az MTK részéről nyilatkozó Szegő Tibor is megerősített. A kommunikációs vezető tájékoztatása szerint Bonyha az MLSZ rendszerén keresztül vett jegyet, ami nem a vendégszektorba szólt.

Bár a jegy tényleg nem a vendégeknek kijelölt helyekre, hanem B8-as szektorba szólt, ám a vendégszurkolók nagy száma miatt újabb szektorokat kellett megnyitni a stadionban, a szervezők pedig arra kérték az MLSZ-kártyával jegyet váltó szurkolókat, hogy a klubhvatartozásuknak megfelelően válasszanak helyet. Így kerülhetett Bonyha a Fradi szurkolói közé.

A szervezők tájékoztatása szerint tudomásuk volt a problémás szurkoló jelenlétéről, és folyamatosan figyelemmel követték a Fradi Biztonsági Szolgálat és a rendőrség munkatársaival.

Az új Hidegkuti Nándor Stadionból nincs kitiltva, itt nem volt rendbontása még soha. A Ferencváros nem kérte, hogy korlátozzuk mozgását, az MLSZ kártyáját használta jegyvásárláshoz, és végig követte őt az egyik biztonsági kamera, nem tett semmi olyat, ami miatt ki kellett volna vezettetni, így nem

– válaszolta Szegő Tibor a 24.hu kérdésére, hogy nem merült-e fel, hogy Bonyhát kivezessék a mérkőzésről.

Bonyha MLSZ-kártyája azért működhet ma is, mert a novemberi balhé ügyében még nem született döntés, így az érintettek – mind Bonyha, mind a támadói –  bejuthatnak az NB I-es és válogatott mérkőzésekre. És ez még egy ideig így is lesz, mivel az ügy egyelőre ott tart, hogy a rendőrség átadta a nyomozás eredményét az ügyészségnek.

Az ügymenet meglehetősen ráérősnek tűnik azt tekintve, hogy az FTC operatív igazgatója, Nyíry Zoltán annak idején azt mondta, hogy a Loki elleni meccs szünetében "szervezett támadás, köztörvényes bűncselekmény történt". ennek ellenére a feltételezett elkövetők 8 hónappal később is vígan járhatnak meccsre Magyarországon.

Ha egyszer majd lesz ítélet, akkor az ORFK hatáskörébe tartozik a kitiltási határozat meghozása, és az illető regisztrálása a Sportrendészeti Nyilvántartásban, ami összeköttetésben áll a szövetség Jegy-és Bérletértékesítési Rendszerével. Így megakadályozható lesz, hogy az érintett jegyet vásároljon azokra az eseményekre, amikre eltiltásának hatálya kiterjed.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport