Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lőw Zsolt: A negyedik kerületből jöttem, hihetetlen, hogy Neymarékat edzem

2018.08.10. 21:27

Lőw Zsoltért júliusban rekordösszeget fizetett a PSG, amivel ilyen rövid idő alatt már trófeát is sikerült nyernie. A magyar edzővel a Kossuth Rádióban beszélgettek pénteken: Lőw mesélt a felkészülésről, a sztárokról, a rá nehezedő nyomásról és az öltözőben elénekelt Justin Timberlake-daláról is.

A negyedik kerületből jöttem, számomra is hihetetlen, hogy a PSG-nél dolgozok. Hat év alatt jutottam el idáig, borzasztó nagy sikerként élem ezt meg

– mesélte Lőw.

Persze már voltak jó játékosok a kezei alatt, ért el komolyabb sikereket játékosként és edzőként is, de Cavanival, Neymarral vagy épp a világbajnok franciákkal együtt dolgozni egy sokkal komolyabb szakmai kihívás. Van is benne némi megilletődöttség, de ez szerinte napról napra csökken, hisz folyamatosan alakulnak ki a kapcsolatok, jönnek a közös élmények.

Tegnap például velem edzett Neymar, én motiváltam a futógyakorlatoknál és az edzőteremben is együtt voltunk. 

Ugyanakkor a világklasszis keretnek is megvan a maga hátulütője, hisz a világbajnokság miatt a játékosok nagy része csak később érkezett meg a csapathoz. Emiatt a felkészítés nem ért még véget, hiába kezdődik már el hétvégén a szezon, a tervek szerint további három hétig fog tartani, mesélte Lőw.

Arra a kérdésre, hogy a magyarságát hátránynak tekinti-e, azt válaszolta, hogy bár nyilván könnyebb dolga van azoknak az edzőknek, akik nagy futballnemzetekből jöttek, esetleg még sztárjátékosok is voltak, de

az emberi kapcsolatok nem a korábbi sikereken alapszanak, hanem a napi interakciókon. A személyiségem miatt tiszteljenek.

A Francia Szuperkupa megnyerése után a klub hagyományainak megfelelően énekelnie kellett, és bevallása szerint rengeteg álmatlan éjszakája volt emiatt.

50 ember ellőtt kellett énekelnem, ami ritmusérzék és hang nélkül elég nehéz. De fontos lépés volt a beilleszkedésben, így utólag abszolút sikerként könyvelem el.

A játékosokkal való kapcsolatáról is beszélt, ami szerinte egyre jobb, de nem akart külön senkit kiemelni. Azt azért elárulta, hogy az olaszok, Gianluigi Buffon és Marco Verratti a legközvetlenebbek, velük nagyon jó a kapcsolata. Thomas Tuchelről is mesélt, akit nagyon tisztel és nagyon örül, hogy együtt dolgozhatnak:

Tuchel nagyon ragaszkodott hozzám. Már a pályafutásom befejezése után szerette volna, hogy a játékosedzője legyek, de akkor ennek még nem jött el az ideje. Nagyon sokat harcolt értem és én is harcoltam magamért. A Lipcse nem akart elengedni, ami nagyon megtisztelő volt a számomra, de a fejlődésem szempontjából ki kellett használnom ezt a lehetőséget.