Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Százszázalékos a Honvéd, tapad a Fradira

2018.08.12. 21:17

A negyedik forduló után is százszázalékos a Budapest Honvéd – a Ferencvároshoz hasonlóan –, a budapesti együttes vasárnap idegenben nyert 1-0-ra Mezőkövesd ellen Holender Filip góljával.

A mérkőzés előtt a Mezőkövesd is veretlen volt, bár nekik csak két mérkőzésük volt eddig a szezonban, miután elhalasztották a legutóbbi fordulóból a Mol Vidi elleni találkozójukat a bajnok BL-szereplése miatt.

Az MTI összefoglalója szerint mérkőzés eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, de elsősorban Drazic megindulásai jelentettek érdemi veszélyt, azonban a Honvéd védelme rendre tisztázni tudott. A kispestiek a 20. perc után átvették az irányítást, és az addigi mezőkövesdi helyzetek után már többször Dombónak kellett hárítania. A szünetig egyre nőtt a Honvéd nyomása , de gól nem született.

A második játékrész úgy folytatódott, ahogy az első befejeződött, azaz a Honvéd támadásban maradt, majd Vadócz jó kiugratása után Holender gólra váltotta ziccerét. Hátrányban a Mezőkövesd aktívabb lett, de a fővárosiak védelme elég stabilnak bizonyult, így Grófnak tulajdonképpen védenie sem kellett, csupán néhány beadást fogott meg.

A forduló másik vasárnapi meccsén korábban a Paks 1-1-es döntetlent játszott az Újpesttel.

Jegyzőkönyvek

Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-0)

  • Mezőkövesd, 3248 néző, v.: Erdős
  • gólszerző: Holender (51.)
  • sárga lap: Silye (70.), illetve Lukács (71.), Kukoc (94.)

Paksi FC-Újpest FC 1-1 (1-1)

  • Paks, 750 néző, v.: Berke
  • gólszerzők: Bertus (24.), illetve A. Diallo (3.)
  • sárga lap: Kulcsár D. (65.), Nagy R. (92.), illetve Novothny (43.)