Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Százszázalékos a Honvéd, tapad a Fradira

2018.08.12. 21:17

A negyedik forduló után is százszázalékos a Budapest Honvéd – a Ferencvároshoz hasonlóan –, a budapesti együttes vasárnap idegenben nyert 1-0-ra Mezőkövesd ellen Holender Filip góljával.

A mérkőzés előtt a Mezőkövesd is veretlen volt, bár nekik csak két mérkőzésük volt eddig a szezonban, miután elhalasztották a legutóbbi fordulóból a Mol Vidi elleni találkozójukat a bajnok BL-szereplése miatt.

Az MTI összefoglalója szerint mérkőzés eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, de elsősorban Drazic megindulásai jelentettek érdemi veszélyt, azonban a Honvéd védelme rendre tisztázni tudott. A kispestiek a 20. perc után átvették az irányítást, és az addigi mezőkövesdi helyzetek után már többször Dombónak kellett hárítania. A szünetig egyre nőtt a Honvéd nyomása , de gól nem született.

A második játékrész úgy folytatódott, ahogy az első befejeződött, azaz a Honvéd támadásban maradt, majd Vadócz jó kiugratása után Holender gólra váltotta ziccerét. Hátrányban a Mezőkövesd aktívabb lett, de a fővárosiak védelme elég stabilnak bizonyult, így Grófnak tulajdonképpen védenie sem kellett, csupán néhány beadást fogott meg.

A forduló másik vasárnapi meccsén korábban a Paks 1-1-es döntetlent játszott az Újpesttel.

Jegyzőkönyvek

Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-0)

  • Mezőkövesd, 3248 néző, v.: Erdős
  • gólszerző: Holender (51.)
  • sárga lap: Silye (70.), illetve Lukács (71.), Kukoc (94.)

Paksi FC-Újpest FC 1-1 (1-1)

  • Paks, 750 néző, v.: Berke
  • gólszerzők: Bertus (24.), illetve A. Diallo (3.)
  • sárga lap: Kulcsár D. (65.), Nagy R. (92.), illetve Novothny (43.)