Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A leírt 100 milliós nyerte a szuperkupát a Barcának

2018.08.13. 00:18

Idén már csak egy mérkőzésen dőlt el a spanyol szuperkupa, amit a Barcelona és a Sevilla játszott Spanyolországtól picit délra, a marokkói Tangerben.

A mérkőzésen némi meglepetésre elég korán vezetéshez jutott a Sevilla, Pablo Sarabia 9. percben szerzett találatát gyorsan megnézték videóbíróval, hogy nem volt-e les, de látszot, hogy szabályosan szerezte a gólt a spanyol.

Innentől a Barcelona érthető módon rendületlenül támadt az egyenlítésért, amit a spanyol válogatottból való visszavonulását szombaton bejelentő Gerard Piqué szerzett. A gólban azért benne volt Messi is, az ő kapufáról kivágódó szabadrúgására csapott le a védő a 42. percben.

A döntetlen egészen a 78. percig maradt, ekkor a tavaly nyáron 100 millió euróért vásárolt, azóta többnyire a sérültlistát erősítő, játékban sem sokat mutató Ousmane Dembélé vágott hatlamas kapufás gólt a Sevillának. Az előző év annyira csalódás volt a franciákkal világbajnok fiatal játékostól, hogy a nyáron arról is pletykáltak, a Barcelona hajlandó lenne nagyjából bármilyen ügylettel szabadulni a Dortmundtól vett tehetségtől, de lehet, hogy a vasárnapi kezdőcsapatban mutatott teljesítményével újra több bizalmat kap majd.

A legvégén adódott még egy esély a Sevillának, hogy hosszabbításra mentse a mérkőzést, de nem tudtak élni a 90. perces ajándékkal. A büntetőt az az Aleix Vidal harcolta ki, aki pont a Barcelonától került vissza a Sevillához, egyszerűen belerohant a kapus Marc-André ter Stegenbe, ezért járt a tizenegyes, amit aztán Wissam Ben Yedder lőtt el rettentő pocsékul, Ter Stegentől bravúr sem kellett hozzá, hogy hárítsa a büntetőt, így marad a 2-1-es végeredmény.

A Barcelona 13. alkalommal nyerte meg a spanyol szuperkupát, ők a legsikeresebb csapat a sorozatban.

Lionel Messi a 33. trófeáját nyerte a katalán csapattal, ezzel megelőzte a Japánba szerződő Andrés Iniestát, aki 32 címig jutott náluk.