Erzsébet
1 °C
4 °C

Dzsudzsák lehet a Vidi nagy dobása őszre

2018.08.15. 09:41

Három fordulót sikerrel vett a Vidi a Bajnokok Ligája selejtezőjében, ezzel elérte, hogy innen bármi történik az AEK Athén ellen, legalább az Európa Liga-csoportkörben ott lesznek. A három BL-selejtezőkörért, illetve az EL-főtábláért minimum 1,3 milliárd forintnak megfelelő pénzdíjat kapnak, az igazi főnyeremény viszont természetesen a BL-csoportkör lenne, amiért önmagában 5 milliárd forintot kaszálhatnának.

A Vidi az első selejtezőkörben a Dudelange legyőzésével 280 ezer eurót, a másodikban a Ludogorec kiejtésével 380 ezer eurót, míg kedden a Malmö kiverésével 480 ezer eurót nyert. Az AEK elleni playoff-körért kiesés esetén 5 millió euró jön, plusz, amit még a csoportkörért kapnak: az EL-ben 2,92 millió eurós, a BL-főtábla pedig 15,25 millió eurós bevételt jelentene ez számukra. Ha nincs meg a BL-főtábla, akkor is 3 milliárd forint körül kaszálhatnak.

A bevétel helye már meg is van, legalábbis a Vidi vezetőedzője, Marko Nikolic a keddi siker után arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy komoly igazolásokat terveznek.

Három-négy, de akár öt új labdarúgót is el tudok képzelni. Külföldi és magyar játékosokat is szeretnénk szerződtetni – idézi az NSO Nikolicot, aki szerint augusztus végén még könnyedén találnak megfelelő játékosokat olyanokat,

akik nem találtak klubot vagy nem szerettek volna Magyarországon játszani, őket most könnyebb idecsábítani.

A sejtelmes kiszólás szinte egyértelműen a továbbra is klub nélkül levő Dzsudzsák Balázsra utalhat, aki kivárhatott, hogy meddig jut a Vidi, mielőtt döntött volna a folytatásról. Az NB I. neki, és külföldi játékosoknak sem biztos, hogy annyira vonzó, egy BL- vagy EL-csoportkör viszont már egészen más helyzet, sokkal jobb alternatíva, mint egy átmeneti év bárhol.

Dzsudzsák Balázs korábban a Fradi edzésein készült, de a Vidi több BL-selejtezőjén is felbukkant a lelátón.

A Vidi augusztus 22-én, szerdán 21 órától fogadja a BL-selejtező playoffkörében az AEK Athént a Groupama Arénában, a visszavágót 28-án rendezik majd Athénban.

Update: Cikkünk első verziójából kimaradt a playoffkörért járó 5 millió eurós bónusz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?