Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Lehetetlen ennél jobban kilőni a sarkot

2018.08.16. 09:23

Csak akkor jelentkezünk a mexikói futball kapcsán, ha valami arra érdemes történik Közép-Amerikában, a mostani eset pedig maximálisan kimeríti ezt a kategóriát: a hajnali Tigres UANL-Atlético San Luis mérkőzésen a korábbi olimpiai bajnok Javier Aquino akkora gólt lőtt, amit nem minden nap látni.

A 28 éves, 58-szoros válogatott játékos csapata második gólját lőtte a végül 5-1-es sikerrel zároló mérkőzésen. Nagyjából 30 méterről küldte rá jobb külsővel, a tökéletesen helyezett lövés pedig pontosan a bal felső sarokba ment, mindkét kapufát érintve vágódott aztán a hálóba.

Azért persze nem példátlan az ilyen sarokra helyett lövés, 2002-ben például a karrierje során nem túl sok gól jegyző Juventus-játékos, Alessandro Birindelli hasonlót lőtt a Bajnokok Ligájában a Deportivo ellen. De melyik volt a szebb? Cikkünk végén szavazhat!

Aquino a 2012-es londoni olimpián nyert az U23-as mexikói csapattal.

Melyik sarkos a szebb?

  • 242
    Aquinóé
  • 219
    Birindelli, nyilván

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?