Jenő
-2 °C
6 °C

Az edző felhívta hiányzó játékosát a meccs előtt, így tudta meg, hogy eladták

000 1569SN
2018.08.17. 17:08

Áll a bál a francia első osztályban játszó Bordeaux-nál. A csapat edzője, Gustavo Poyet a csütörtök esti, Mariupol elleni győztes Európa Liga-selejtező után általános meglepetésre nekiesett a klub vezetőségének Gaetan Laborde eladása miatt. Poyet azon akadt ki a meccs utáni sajtótájékoztatón – teljes joggal –, hogy határozott kérése ellenére úgy adták el a játékost, hogy előtte nem gondoskodtak pótlásáról.

Az edző a történtek után ultimátumot adott a Bordeaux vezetőinek, és attól tette függővé maradását, hogy valaki megindokolja neki, mi és miért történt az ő kifejezett kérése ellenére, ráadásul teljes mértékben a háta mögött.

Poyet csak akkor értesült Laborde távozásáról, amikor a mérkőzés napján felhívta játékosát, hogy miért késik a csapat reggelre megbeszélt találkozójáról.

A csatár meg erre azt válaszolta, hogy azért nincs ott, mert a vezetők engedélyével a Montpellier-hez igazolt.

Ilyen előzmények után érthető, hogy a Bordeaux 2-1-es győzelme és továbbjutása ellenére Poyet miért kezdte úgy a sajtótájékoztatót, ahogy.

„Nem vagyok boldog. Ez az egyik legrosszabb napom a klubnál. Ahogy Laborde ügyében eljártak, az szégyen. Ezen nem lehet továbblépni. Megmondtam, hogy addig ne engedjék el, amíg nem vettek valakit a helyére. De nem hoztak senkit, őt viszont elengedték."

Délelőtt 11:35-ra értem oda a találkozóra a csapattal. Laborde nem volt ott. Felhívtuk telefonon, erre kiderült, hogy Montpellier-ben van. De erről senki nem mondott nekem semmit.

– dühöngött Poyet, majd közölte, hogy ezek után nincs túl nagy kedve folytatni a munkát a klubnál.

Holnap talán elmagyarázzák nekem, hogy mi történt, aztán meglátjuk, hogy maradok vagy sem. Egyelőre nem döntöttem a lemondásról"

– mondta az edző, akivel péntek reggel le is ültek beszélgetni a klub vezetői, ám a találkozás végül azzal zárult, hogy büntetésből egy hétre eltiltották a munkától, amíg gondolkodnak rajta, hogy kirúgják.

Gustavo Poyet furious in yesterday's press conference (with subtitles) from r/soccer

Ám a történetnek ezzel még nincs vége. A L'Equipe híre szerint a játékosok jelentős része az edző büntetése hallatán szolidaritásból bojkottálta a csapat péntek délelőtti edzését, ami így elmaradt. Később a klub cáfolta a sztrájk hírét, a Bordeaux honlapjának híre szerint könnyített munkát végeztek a játékosok.

Poyet helyét a vasárnapi, Toulouse elleni bajnoki mérkőzésen a hosszú évek óta a csapat edzői stábjában dolgozó Eric Bedouet veszi át, egyelőre ideiglenesen.

(Borítókép: Gustavo Poyet 2018 májusában Fotó: AFP PHOTO / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?