Boglárka
22 °C
35 °C

Egy iskolai ballagáson többen vannak, mint a Fidesz házi rangadóján

2018.08.19. 09:00

1-1-es döntetlen játszott egymással a Felcsút és a Kisvárda az Nb1. ötödik fordulójában. A Kisvárda ezzel megszerezte az első gólját az élvonalban, azonban ennél sokkal érdekesebb, hogy a Fidesz házi rangadóján annyian se voltak, mint egy iskolai ballagáson. Pedig a felcsúti csapat tulajdonosa Mészáros Lőrinc, a Kisvárdáé pedig a korábbi fejlesztési miniszter, Seszták Miklós.

A mérkőzésről beszámoló MTI 400 főre saccolta a felcsúti Pancho Aréna nézőszámát, a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő, a felcsúti focicsapatnál korábban sajtófőnökként dolgozó, Szöllősi György vezetésével működő Nemzeti Sport pedig 589 nézőt vizionált a mérkőzésre.

Azért csak vizionált, mert a Városok, stadionok, kocsmák nevű Facebook-oldal egyik olvasója ott volt a helyszínen, és lefotózta az iszonyatos állapotú gyepen zajló mérkőzésen az összes lelátót.

A képeken látszik, hogy nem, hogy közel 600, de 100 ember sem volt kíváncsi a Fidesz házi rangadójára, az egyik kommentelő konkrétan megszámolta az embereket a képen, ami alapján összesen 61 darab ember lehetett kíváncsi a magyar futball ünnepére.

Az eset azért is szomorú, mert annyira nem kíváncsi senki a Felcsút meccseire (még a helyiek sem), hogy nemrég a klub akciót hirdetett, amelynek keretében pénzt meg ajándékokat sorsolnak ki azoknak az iskoláknak, amelyek diákjai szervezetten jönnek szurkolni a Mészáros csapatának. Úgy tűnik, hogy a pár százezer forintos nyeremények sem elegek ahhoz, hogy bárkit is érdekeljen Orbán Viktor falujának a mérkőzése.