Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Elátkozott sérülése miatt 668 napot várt két tétmeccs között

2018.08.19. 08:37

Santi Cazorla 2016 októbere, 668 kihagyott nap után játszott újra tétmeccset. A 33 éves futballista boka- és Achilles-sérülése miatt volt kénytelen felhagyni a futballal, még az orvosok is azt mondták neki, örüljön, ha a kertben sétálgathat a tízszer megműtött lábával.

A spanyol játékos Achillesét nyolcszor operálták meg – egy nyolccentis darabot el is távolítottak belőle – , de nem nagyon gyógyult, komplikációk léptek fel nála, még az is felmerült, hogy amputálni kell a bokáját, mert a csont is károsodott. Végül egy spanyol specialista tette rendbe a lábát, a futballista elkezdhette az edzéseket, és november elején már arról beszélt, januárban visszatérhet. Aztán a bejelentés után nem sokkal kilencedszer is megműtötték az Achillesét, nyárra tolódott bemutatkozása a Villarrealban.

Cazorla az Arsenal játékosa volt, sokáig reménykedtek a visszatérésében, de végül elengedték, június 30-án járt le a szerződése, így új csapatot kellett keresnie. Először az Alavés edzéseit látogatta, majd egykori klubja, a Villarreal adott neki egyéves szerződést. A hírek szerint 500 ezer euróért írt alá, de minden egyes meccsért, amin pályára lép, húszezer eurót kap. Ezt a tételt nyilván a sérülékenysége miatt építették be a szerződésbe. 

Az biztos, húszezer eurót már eltehetett, szombaton 73 percet játszhatott a Real Sociedad ellen. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?