Ödön
1 °C
11 °C

Leekens: Csányi lehetetlen kért, és amúgy is káosz volt

2018.08.20. 14:54

Két hónapja és egy napja, hogy az MLSZ kirúgta Georges Leekenst a válogatott éléről, és a helyére Marco Rossit nevezte ki szövetségi kapitányként, a belga viszont még mindig azt magyarázza a jelek szerint, hogy az irányítása alatt összehozott egy döntetlen és három vereség ellenére hiba volt kirúgni.

Erről a belga Het Laatste Nieuwsnak nyilatkozott több más kérdés mellett, de természetesen a magyar futballról alkotott véleménye az igazán érdekes, főleg, hogy szerinte Csányi Sándor csak az eredményeket nézte, nem a háttérben zajló munkát, és ezáltal lehetetlent kért tőle.

„Más elképzeléseink voltak, ilyenkor jobb, ha barátokként szépen elválunk, bár úgy érzem, elindultunk a helyes úton” – idézi a Nemzeti Sport a kirúgása körülményei kapcsán Leekenst, aki így folytatta a Luxemburg, majd Kazahsztán elleni vereségeket firtató kérdés után:

Azok csak felkészülési meccsek voltak, amelyeken kísérleteztünk! Magyarországon amúgy is káosz volt. A labdarúgásukban megvan a potenciál, de nincs rendszer. Én rendszerben gondolkoztam, azt akartam bevezetni, csakúgy, mint Belgiumban, ám a szövetség elnöke csak győzelmekben gondolkodott. Olyan volt, mintha az ember leülne a Mouscron (a belga bajnokság egyik leggyengébb csapata – a szerk.) kispadjára, és rögtön azt várnák tőle, hogy nyerje meg a bajnokságot. Ez lehetetlen kérés.

A 69 éves Leekens egyelőre keresi a következő kihívást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?