Sámuel, Hajna
19 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Egy év után felébredt a kómából az agykárosodást szenvedő Ajax-tehetség

2018.08.21. 12:36

Augusztus elején felébredt a kómából Abdelhak Nouri, az Ajax korábbi játékosa, akinek még egy 2017-es barátságos mérkőzésen állt meg a szíve. Az Ajax orvosi stábja több hibát is vétett a játékos ellátásakor, így a korábbi holland korosztályos válogatott maradandó agykárosodást is szenvedett.

Nouri állapotáról most a bátyja, Abderrahim árult el részleteket a holland NOS-nak: Abdelhak idegrendszere jobb állapotban van, mint pár hónappal ezelőtt, fizikailag viszont nagyon le van gyengülve az állandó fekvés miatt. Rövid időre át tudják tenni tolószékbe, hogy üljön, de a pillanatnyi állapotától függ, hogy mennyire képes ülve maradni, mozgatni is csak a fejét tudja.

Jó hír, hogy a volt Ajax-játékos egyre többet érzékel a külvilágból, és már minimális kommunikációra is képes a szája vagy a szemöldöke mozgatásával.

Abdelhak Nouri az Ajax Werder Bremen elleni edzőmeccsén lett rosszul még 2017. július 8-án, ám a segítségére érkező orvosi stáb csak későn fedezte fel, hogy leállt a szíve, és a kései újraélesztés miatt maradandó agykárosodást szenvedett.