Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Egy év után felébredt a kómából az agykárosodást szenvedő Ajax-tehetség

2018.08.21. 12:36

Augusztus elején felébredt a kómából Abdelhak Nouri, az Ajax korábbi játékosa, akinek még egy 2017-es barátságos mérkőzésen állt meg a szíve. Az Ajax orvosi stábja több hibát is vétett a játékos ellátásakor, így a korábbi holland korosztályos válogatott maradandó agykárosodást is szenvedett.

Nouri állapotáról most a bátyja, Abderrahim árult el részleteket a holland NOS-nak: Abdelhak idegrendszere jobb állapotban van, mint pár hónappal ezelőtt, fizikailag viszont nagyon le van gyengülve az állandó fekvés miatt. Rövid időre át tudják tenni tolószékbe, hogy üljön, de a pillanatnyi állapotától függ, hogy mennyire képes ülve maradni, mozgatni is csak a fejét tudja.

Jó hír, hogy a volt Ajax-játékos egyre többet érzékel a külvilágból, és már minimális kommunikációra is képes a szája vagy a szemöldöke mozgatásával.

Abdelhak Nouri az Ajax Werder Bremen elleni edzőmeccsén lett rosszul még 2017. július 8-án, ám a segítségére érkező orvosi stáb csak későn fedezte fel, hogy leállt a szíve, és a kései újraélesztés miatt maradandó agykárosodást szenvedett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?