Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Kezd látszani, miért adott 60 milliót a Liverpool Keitáért

2018.08.21. 20:35

Három nagy igazolása volt a nyáron a Liverpoolnak, a kapus Alisson Beckerért 62,5 millió eurót fizettek a Romának, a Leipzignek 60 millió eurót utaltak Naby Keitáért, a volt Monaco-játékos Fabinho pedig 45 milliójukba került. Alisson jelenleg az egyik legjobb kapus, az ő megszerzését nem is nagyon kellett magyarázni, Keita 60 milliós vételára viszont picit soknak tűnhetett.

A Crystal Palace ellen megmutatta a 23 éves guineai, hogy mennyi lehetőség rejlik benne, egy csellel és egy hatalmas indítással a semmiből hozta ziccerbe Mohamed Szalahot, nem Keitán múlt, hogy aztán nem lett gól a helyzetből.

Keita a saját tizenhatosa előtt nagy csellel indította az akciót, majdnem a felezővonalig maga vitte fel a labdát, aztán látta, hogy középen Szalahra csak egy védő jut, és ismerve az egyiptomi sebességét, ez egy jó indítással már elég is a ziccerhez. Keita hajszálpontos emeléssel tette oda a csapattárs elé a labdát, Szalah másfél méteres előnnyel vette át azt, csak az emelés nem sikerült a végén.

Mindez még az első félidő közepén, 0-0-nál volt, a Liverpool végül egy Szalah kiharcolta büntető, majd az egyiptomi gólpassza után (Sadio Manénak adta) 2-0-ra nyert idegenben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?