Jolán
2 °C
4 °C

Huszti kiállítása elintézte a Vidit, legalább két gól kell idegenben

D  YT20180822009
2018.08.22. 23:05 Módosítva: 2018-08-22 23:13:39
A görög AEK Athén ellen játszotta a Bajnokok Ligája-playoff első mérkőzését a Mol Vidi FC a Groupama Arénában. 2009 óta nem szerepelt magyar csapat a BL csoportkörében, óriási lehetőség előtt állt a Vidi. Huszti Szabolcs butasága miatt azonban hatalmas hátrányba került a magyar bajnok, bár jobb volt a görög ellenfélénél, miután egy újabb kiállítás miatt kiegyenlítődött a létszám.

Az első félidő óvatos tapogatózással indult, egyik csapat sem rohanta le a másikat. Sokáig nem is történt semmi érdemleges: az AEK Athén talán valamivel veszélyesebb volt, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg, a játékosok inkább egymás aprításával voltak elfoglalva.

Az első 20 percben kifejezetten sok volt az apróbb szabálytalanság mindkét oldalról, nem volt folyamatos a játék. A 23 percben aztán jött Huszti Szabolcs, aki egy teljesen ártalmatlan helyzetben rátaposott az egyik görög játékos lábára. Élőben nem tűnt annyira durvának az eset, de a visszajátszások alapján egyértelműen nyújtott lábbal taposott Huszti,

Gianluca Rocchi pedig rögtön felmutatta a piros lapot.

Az eset után elszabadultak az indulatok, a következő hat percben három sárgát is kiosztott a bíró: kettőt Vidi, egyet Athén játékosnak. A magyar csapat nem is tudta összekapni magát a nagy rugdosódásban, ez pedig a 34. percben megbosszulta magát: Bakaszetasz 15 méterről leadott lövését Kovácsik még védeni tudta bravúrral, a kipattanóra azonban érkezett Klonaridisz, aki fél méterről a kapuba lőtte a labdát.

A gól után visszavett a görög csapat, volt egy jó 5-10 perces periódusa a Vidinek, amiben simán benne volt az egyenlítés. Fiola például öt méterről, senkitől sem zavartatva fejelhette kapura a labdát a 39. percben, de pont a kapu közepén álló Barkaszt találta telibe.

Az utolsó percekben aztán visszavette az irányítást a görög csapat, két nagyobb helyzete volt, de egyiket sem tudta kihasználni, így 1-0-s vezetéssel mehettek a szünetre a csapatok. A félidő lefújása után egyébként kisebb hangrobbanás történt, ahogy a pár ezer magyar szurkoló torkaszakadtából elkezdett fütyülni és ordibálni.

A szünetben sem cserélt egyik csapat sem, a második félidő pedig ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: nyomott az Athén, a 48. percben pedig Taszosz Bakaszetasz óriási bombájával tovább növelte előnyét a görög csapat.

A Vidi ezek után már kénytelen volt kinyílni, csak egy elcsúszó görögön múlott, hogy öt perccel később nem lett 3-0 az állás. A mérkőzésben ekkor már egyáltalán nem volt benne a magyar gól, de jött Rocchi, aki ezen a mérkőzésen semmit nem volt hajlandó tolerálni:

a második gólt szerző Bakaszetasz taposott egy megint csak ártalmatlannak tűnő szituációban, amiért husztihoz hasonlóan azonnal pirosat kapott.

A görög kiállítás nem egyenlítette ki a játékot, sőt mintha a Vidit jobban megzavarta a kiállítás: továbbra is az Athén uralta a mérkőzést, a magyar bajnoknak csak elvétve voltak helyzetszerűségei. A 68. percben aztán Kovács István adott nagy labdát Danko Lazovicnak, aki egy nagyszerű meglátás után a védője mozgásával ellentétes irányba vette le mellel a labdát, majd kíméletlenül ki is használta a ziccert.

A szépítő gól után feltámadt a Vidi, az Athénnak ettől a ponttól kezdve nagyjából köze sem volt a mérkőzéshez. Először Hazdic távoli lövése akadt majdnem be a kapuba, majd Nego előtt alakult ki órási helyzet, pár perccel később pedig Lazovic maradt le centikkel egy beadásról. 

Ha egy kicsit pontosabb vagy szerencsésebb a magyar csapat, a vezetést is megszerezhette volna a rendes játékidő vége előtt.

A hosszabbításban is akadt helyzete még a Vidinek, de gólt már nem sikerült szerezni, így 2-1-re a vendégek nyerték az odavágót. Nem játszott rosszul a magyar bajnok, az utolsó fél órában, egyenlő létszámnál egyértelműen jobb is volt, a lefújás után meg is tapsolta a közönség a játékosokat, az eredményen azonban ez mit sem változtat. Visszavágó egy hét múlva Athénban.

Jegyzőkönyv

Mol Vidi FC – AEK Athén 1-2

Gólszerzők: Lazovic (67'), illetve Klonaridisz (34'), Bakaszetasz (49')

Piros lapok: Huszti (23'), illetve Bakaszetasz (53')

(Borítókép:  Illyés Tibor / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?