Sára, Márió
-4 °C
4 °C

Sztrájkolni is hajlandóak a La Liga játékosai az amerikai meccsek miatt

2018.08.23. 09:32

Múlt hét csütörtökön állapodott meg egymással a spanyol futballbajnokságot, a La Ligát irányító testület és a Relevent nevű amerikai cég abban, hogy a következő 15 évben minden szezonban egy spanyol bajnokit Észak-Amerikában rendeznek majd, de a játékosok a jelek szerint annyira nem örülnek ennek, hogy akár sztrájkolni is hajlandóak az ügy miatt – írja a BBC.

A fő probléma az, hogy az egész ellentmond a józan észnek, ez a menetrend csak a foci exportálására jó, a rajongók meg nem érdekelnek senkit.

– mondta David Aganzo, a játékosok szakszervezetének elnöke a szervezet szerdai ülését követően, hozzátéve, hogy valamit muszáj lesz kezdeni a dologgal, mert a kapitányok egyhangúlag ellenzik az egészet.

A szerdai találkozón olyan játékosok is részt vettek, mint Sergio Ramos és Nacho a Real Madridból, Sergio Busquets és Sergi Roberto a Barcából, vagy Koke és Juanfran az Atléticóból, a játékosok pedig elsősorban azt kifogásolták, hogy őket meg sem kérdezték az ügyben, pedig a megállapodás 15 évre szól.

Aganzo elmondta, legközelebb szeptemberben ülnek majd össze a játékosok, és azt is megjegyezte, hogy nem szeretnének eljutni odáig, hogy sztrájkba kelljen lépniük, de ha szükséges, meg fogják tenni ezt is. 

A liga az ülés után közleményt adott ki, melyben azt írták, hogy találkoznak majd a szakszervezettel, és megpróbálják megbeszélni a tengerentúlon játszott meccsek problémáját.