Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Reggel munkába ment, este meccset nyert az Európa Ligában

2018.08.24. 10:31

A Mol Vidi az utolsó pillanatig izgalmas meccsen verte aF91 Dudelange BL-selejtezőben , de ahogy a székesfehérvári csapat vette az akadályokat a BL-ben, a luxemburgi klub is úgy halad előre az Európa Ligában.

A Dudelange lehet első luxemburgi csapat lehet, amely főtáblára kerül. A BL-búcsú után a koszovói FK Drita volt az első ellenfél, a párharcot 2-1-gyel és 1-1-gyel abszolválta a luxemburgi bajnok.

Következett a lengyel bajnok, a Legia Warszawa kiverése már igazi szenzáció volt, főleg úgy, hogy itt sem veszített meccset az F91. Varsóban 2-1-re nyerni tudott. A visszavágón pedig kiválóan őrizte a már a 17. percben kiharcolt 2-0-s előnyét és hiába duplázott Kanté a lengyeleknél, 4-3-mal innen is tovább ment a Dudelange.

Mind közül a legnehezebb meccs következett a csütörtökön lejátszott playoff kör első meccsén. A román bajnok CFR Cluj-zsal játszott, amelynek összértéke a Transfermarkt adatai szerint 23,73 millió (összehasonlítva a luxemburgiaké 3,9 millió). Lang Ádám is tagja a keretnek, de ő a kispadon nézte végig a kolozsváriak szenvedését. Ahogy a Real, az Arsenal, az AS Roma egykori brazil sztárja, a nemrég szerződtetett Julio Baptista is.

Az sem lehet, mondani, hogy a Dudelange alárendelt szerepet játszott a meccsen, hiszen az UEFA statisztikái alapján 11-8 volt a kapura lövések aránya, és ebből 5-2 a kaput eltalálóké, és a labdabirtoklásban is felülmúlta ellenfelét a Dudelange, amely Turpel és Sinani góljaival nyert végül.

A román lapok a szégyenről, valamint amatőr luxemburgiakkal példálóztak, megemlítve, hogy például a középső védő, Tom Schnell a meccs reggelén még munkába ment, aztán este beugrott a fiúkkal egy meccset játszani. Ahogy a ProSport például írta, jó lenne, ha a CFR néhány játékosa részmunkaidős állást keresne magának.

A Luxemburger Wort pedig természetesen dicshimnuszokat zeng Dino Toppmöller csapatáról, amely történelmet írhat. Ehhez a jövő heti 90, esetleg 120 percet kell kihúznia. Nehéz feladat vár a csapatra, de eddig is bizonyították, képesek bármire. Az EL elmúlt öt idényében egyszer sem kaptak ki egy gólnál nagyobb különbséggel idegenben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?