Ödön
2 °C
11 °C

A pálya inkább tengerpartra hasonlított

GettyImages-1023435428
2018.08.26. 10:52

Már a meccs közben is panaszkodtak a Barcelona játékosai és edzői, hogy milyen pocsék és sérülésveszélyes a José Zorilla stadion pályája, és ezzel a Valladolid klubelnöke is egyetértett. A spanyol liga is jelezte már, hogy meg fogja büntetni a klubot.

„Ezen a pályán nagyon nehéz volt játszani. Sajnálatos, hogy a világ legjobb bajnokságában ilyen körülmények között kell futballozni. Voltak olyan területek, amelyek a tengerpartra hasonlítottak. Hihetetlen, hogy a La Ligából senki sem érzi úgy, hogy ide kéne jönnie és leellenőrizze a pálya állapotát. Nem tudsz ezen játszani, persze mindkét csapatnak ugyanolyan rossz volt." – nyilatkozta a meccs után Sergi Busquets, a Barcelona futballistája. 

Csapattársa, Gerard Piqué szerint is szégyen, ahogy a pálya kinéz, sérülésveszélyes volt. 

A Valladolid elnöke, Carlos Suarez is elismerte, hogy voltak gondok. „Jogosnak tűnik, hogy megbüntetnek minket, ha van olyan szabály, ami ezt lehetővé teszi. Elég világos, hogy a pálya nem volt elég jó."

A La Liga elnöke, Javier Tebas vizsgálatot indít a pálya miatt, szerinte sem érte el a minimum követelményeket. 

A mecset a Barcelona nyerte meg 1-0-ra Ousmani Dembele góljával.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?