Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Szalainál csak egy bayernes kapott jobb osztályzatot

2018.08.27. 17:14

A Bundesliga első fordulója után az elismert német szaklap, a Kicker feltette a kérdést, mi okozza a káoszt a visszajátszások használatánál, és rendkívül nehéz eldönteni, hogy a játékvezetők vagy a központban ülők voltak határozatlanabbak.

A Bayern meccsén például maga az edző, Niko Kovac nyilatkozta, hogy ő nem adott volna büntetőt arra a helyzetre. Ahogy a felvételen is látható, a francia csatár dobja magát, Nordveit már nem tudta volna jobban összehúzni magát, mint amennyire megtette.

Ezt a helyzetet egyébként nem vizsgálták meg utólag, annyira biztosnak gondolták, hogy jól ítélt Bastian Dankert játékvezető.

A megítélt büntetőt kellett aztán kétszer újrarúgatni, ám az is jól látható, a második büntetőnél is beléptek, azt ellenben már érvényesnek gondolta a spori. Így is hosszú ideig tartott a videózás, ráadásul több meccsen is előfordultak vitatott esetek, ezért alakulhatott ki olyan kép, hogy nagy káosszá vált ez a játéknap, és a helyes ítéletek még így sem minden esetben születtek meg.  

Szalai Ádámot egyébként a Kicker osztályzatai a legjobb Hoffenheim-mezőnyjátékosnak jelölték, mert 2,5-esre értékelték a gólt szerző magyar center teljesítményét. Klubjában csak Baumann kapus érdemelt jobbat nála.

Sőt, az egész mezőnyben is csak Thomas Müller volt jobb, ő is 2-essel fejezte be a 90 percet. Németországban fordított az osztályzat, az egyes a legjobb, a hatos a legrosszabb.

Szalai 46. gólját lőtte a Bundesligában, jelenlegi csapatában nincs nála eredményesebb játékos. 46 válogatottsága is csúcs a Hoffenheimnél, nincs más olyan játékos, aki hazája csapatában annyiszor lehetőséget kapott. 

A német bajnokságot közvetítő Sport1 Germánia című magazinműsorában ezeket a jeleneteket is elemzik hétfőn 19.30-tól, és a csatár maga is értékeli a teljesítményét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?