Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Az edzéseken számonkérő edzőt igazolt a Fradi

2018.08.29. 10:19

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója arra kéri a szurkolókat, legyenek türelmesek Szerhij Rebrovval, a labdarúgócsapat új vezetőedzőjével, akinek időre van szüksége, hogy beérjen a munkája.

Orosz Pál az MTI-nek elmondta, a Maccabi Tel-Avivval szembeni Európa-liga-búcsút követően született meg a vezetői döntés arról, hogy megválnak Thomas Dolltól, akinek vezetésével ugyan itthon szép sikereket ért el az együttes, a nemzetközileg azonban ötből ötször nem sikerült csoportkörbe jutni.

Kubatov Gábor klubelnök az albán Partizani Tirana elleni demoralizáló kiesés után még Fergusont hozta példaként, utána is rendre védte Dollt, a közönség akaratát (Auf wiedersehen) azonban az első döntetlen után teljesítette.

"Szerettünk volna egy kicsit más stílust látni a csapatnál, és nagyon tetszett nekünk a Lobanovszkij-féle iskola, amelyben fontos a domináns támadófutball. Ő pont ezt képviseli"

- indokolta az ukrán szakember kinevezését Orosz Pál, aki hozzátette, négy komoly jelölt közül esett végül Rebrovra a választás.

A mérnöki végzettségű Lobanovszkij korszakos edző volt a Szovjetunióban, később Ukrajnában, a 86-os vb-n a válogatottja 6-0-val semmisítette meg Mezey csapatát. Hogy pontosan miben előzte meg a korát, arról itt írtunk.

"Ehhez a játékhoz nagyon komoly fizikai erőnlét szükséges, és természetesen türelemre is szükség van. Azt gondolom, az ő csapatát igazán majd a tavaszi szezonban láthatjuk, de biztos vagyok benne, hogy rövidesen lesznek látható változások.

Egy komoly és szigorú embert ismerhettünk meg a személyében, aki az edzéseken is számon kérő"

- tette hozzá Orosz Pál.

A vezérigazgató Rebrov szerződésével kapcsolatban nem árult el részleteket - azt sem, mennyi időre jött -, annyit ugyanakkor megjegyzett, hogy a tréner akkor járhat jól, ha az európai kupaporondon jelentős eredményeket tud majd felmutatni, nevezetesen csoportkörbe viszi a csapatot.

Természetesen egy új edzőnek a saját képére kell alakítani a gárdát, így a keretet is, ezért a téli átigazolási szezonban várható néhány változás. Azonban az a céljuk, hogy ezt követően már egy olyan együttes alakuljon ki, amely jó pozícióból indul a nyári selejtezősorozatok előtt és nem kell még újabb és újabb érkezőket beépíteni.

"Jövőre lesz százhúsz éves a klub, ezt jó lenne a harmincadik bajnoki címmel megünnepelni"

- jegyezte meg Orosz Pál. Ugyanakkor hangsúlyozta, emellett már ugyanilyen fontos az is, hogy a csapat bejusson valamelyik európai kupa csoportkörébe. Hozzátette, a klub hátterét nézve reálisan az Európa-liga csoportkör, ami mindenképpen elvárható.

Rebrov, aki játékosként Andrij Sevcsenkóval fantasztikus csatárduót alkotott, edzői pályafutása legjobb eredményeként a Dinamo Kijevvel a Bajnokok Ligája 2015-16-s idényében továbbjutott csoportjából - amelyben a Chelsea, a Porto és a Makkabi Tel-Aviv szerepelt még -, a nyolcaddöntőben a Manchester Cityvel szemben bukott el. Egy évvel korábban az Európa-ligában a negyeddöntőig jutott a csapat, a nyolc között a Fiorentinával szemben búcsúzott.