Erzsébet
1 °C
4 °C

Rossi: Győzelemre készülünk

2018.09.03. 17:45

Mindig úgy kell felkészíteni a csapatot, hogy győzni fogunk. Aki nem így tesz, az már a mérkőzés előtt elveszítette a találkozót

– mondta Marco Rossi hétfőn a Magyar Labdarúgó Szövetség rendkívüli sajtótájékoztatóján. A szövetségi kapitányon kívül Szalai Ádám és Fiola Attila is az újságírók rendelkezésére állt, illetve bemutatták a válogatott új mezét.  

Rossi egy "Jó napot kívánok"-kal kezdett, majd röviden összefoglalta a csapat heti programját: ma 18.00-tól tart egy komplett edzést, kedden és szerdán pedig dupla edzések várnak a játékosokra. A magyar csapat pénteken utazik majd Finnországba, az első Nemzetek Ligája-mérkőzés helyszínére.

A sérült Botka Endre kiesését természetesen sajnálja (a helyére Litauszki Róbertet hívta be), de még véletlenül sem aggódik, szerinte kellően mély a magyar keret. Egyébként megfordult Rossi fejében, hogy visszahívja Guzmics Richárdot, de a kínai bajnokságot továbbra sem tartja kellően magas színvonalúnak, és a magyar védő amúgy sem játszott eleget.

Rossi sajtótájékoztatója után az MLSZ Szalai Ádám és Fiola Attila részvételével bemutatta a magyar válogatott új Adidas-mezét, amit az 1954-es világbajnokság emlékére készítettek (Magyarország 3-2-re veszített az NSZK ellen a döntőben). 

Szalai elmondta, örül, hogy a barátságos mérkőzéséket felváltotta a téttel bíró Nemzetek Ligája, motivált és magabiztos, de nem akart megint arról beszélni, miért volt rossz a válogatott az elmúlt két évben.

Egyszer már elmondtam, nem ismétlem magamat megint.

A német bajnokság jelenlegi legjobb góllövője Dzsudzsák Balázsról is beszélt, reméli, hogy minél előbb talál magának csapatot és visszatér a válogatotthoz.

Fiola mesélt a sérüléseiről: a kézfején a nagyujjánál, illetve a jobb lábának kisujjánál is van egy törése. Nem százszázalékos az állapota, de nem akarta megműttetni magát, mert az két hónap kihagyást jelentett volna.

Mindkét játékos a görögök elleni mérkőzést tartja nehezebbnek a két szeptemberi Nemzetek Ligája-találkozó közül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?