Olivér
4 °C
8 °C

A Girona-Barca lehet az első amerikai spanyol bajnoki

2018.09.04. 09:42

A La Liga, a spanyol futballbajnokság kötött egy szerződést a nyáron, miszerint bajnokikat fognak játszani Amerikában. Azt mondták, a Clasicók biztosan maradnak a helyükön, most egy katalán sportlap, a L'Esportiu arról ír, ki is szemelték az első meccset, ami Miamiban lesz január 26 vagy 27-én: Girona-Barcelona.

Az újság szerint a Girona már elkezdte szervezni a kiutazási lehetőségeket a szurkolóinak, és mindenféle kedvezményekkel kárpótolják őket: 40% engedményt kaphatnak a szezonbérletre, ingyenjegyeket a Barca-Gironára, többek között. (Girona 100 kilométerre van Barcelonától, ugyanúgy Katalóniában, így ezeket nem lesz nehéz felhasználni.)

Állítólag már a kezdési időpont is megvan, 14:45 helyi idő szerint, ami a klasszikus 20:45 Spanyolországban - és Magyarországon is.

És hogy miért érheti meg mindez a csapatoknak? A Girona stadionja 13450 nézőt fogad be, Miamiban a Dolphins NFL-csapat stadionjában, a Hard Rock Stadiumban játszanak, ami 65 ezer férőhelyes, de voltak már 80 ezren is amerikaifutball-meccsen. A bevételkülönbséget el lehet képzelni, és az is valószínű, hogy a csapatok kapnak fellépési díjat.

A La Liga még nem erősítette meg a L'Esportiu értesüléseit, sem a két klub.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?