Aliz
6 °C
14 °C

Futsalosokkal állnak ki a dánok a Nemzetek Ligájában

2018.09.04. 19:29

Futsaljátékosok is bekerültek a dán labdarúgó-válogatott két következő mérkőzésére nevezett keretébe, miután a szövetség (DBU) nem tudott megállapodni a nemzeti csapatnál számításba vett futballistákkal. A két mérkőzésből az egyik már a Nemzetek Ligájában lesz.

A vita elsősorban a játékosok – köztük a Tottenham Hotspur középpályásának, Christian Eriksennek – egyéni szponzori megállapodásairól folyik, emellett az utazási feltételek is témát szolgáltatnak. Vasárnap a DBU visszautasította a játékosok azon ajánlatát, hogy a soron következő két meccsre még érvényesek lehessenek a támogatói szerződések, és utána üljenek le ismét tárgyalni.

A dánok szerdán a szlovákokkal játszanak barátságos mérkőzést, majd vasárnap a walesiekkel a Nemzetek Ligájában. Ezeken az összecsapásokon azonban nem Aage Hareide irányítja majd a válogatottat, mert a DBU nem szeretné, ha a szövetségi kapitánynak olyan labdarúgókkal kellene dolgoznia, akiket nem is ő hívott be, írja az MTI.

Amennyiben Dánia - a világranglista kilencedik helyezettje, az idei világbajnokság nyolcaddöntőse - nem állt volna ki a két találkozóra, a DBU attól tartott, hogy a válogatottat kizárják a 2020-as Európa-bajnokságról.  

A dán szövetségnek tavaly egy női világbajnoki selejtezőt kellett lemondania azért, mert a játékosokkal nem tudott megállapodni a szerződéseikről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?