Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Futsalosokkal állnak ki a dánok a Nemzetek Ligájában

2018.09.04. 19:29

Futsaljátékosok is bekerültek a dán labdarúgó-válogatott két következő mérkőzésére nevezett keretébe, miután a szövetség (DBU) nem tudott megállapodni a nemzeti csapatnál számításba vett futballistákkal. A két mérkőzésből az egyik már a Nemzetek Ligájában lesz.

A vita elsősorban a játékosok – köztük a Tottenham Hotspur középpályásának, Christian Eriksennek – egyéni szponzori megállapodásairól folyik, emellett az utazási feltételek is témát szolgáltatnak. Vasárnap a DBU visszautasította a játékosok azon ajánlatát, hogy a soron következő két meccsre még érvényesek lehessenek a támogatói szerződések, és utána üljenek le ismét tárgyalni.

A dánok szerdán a szlovákokkal játszanak barátságos mérkőzést, majd vasárnap a walesiekkel a Nemzetek Ligájában. Ezeken az összecsapásokon azonban nem Aage Hareide irányítja majd a válogatottat, mert a DBU nem szeretné, ha a szövetségi kapitánynak olyan labdarúgókkal kellene dolgoznia, akiket nem is ő hívott be, írja az MTI.

Amennyiben Dánia - a világranglista kilencedik helyezettje, az idei világbajnokság nyolcaddöntőse - nem állt volna ki a két találkozóra, a DBU attól tartott, hogy a válogatottat kizárják a 2020-as Európa-bajnokságról.  

A dán szövetségnek tavaly egy női világbajnoki selejtezőt kellett lemondania azért, mert a játékosokkal nem tudott megállapodni a szerződéseikről.