Olivér
4 °C
8 °C

Messi Ronaldóról, az új Xaviról, a befejezésről

2018.09.04. 10:51

Lionel Messi szokatlanul hosszú interjút adott a Katalán Rádiónak, több érdekes kérdésre is kitért, és bővebben válaszolt, mint általában.

  • Cristiano Ronaldo

"A Real Madrid a világ egyik legjobb csapata, nagyszerű kerete van. De egyértelmű, hogy Ronaldo nélkül kevésbé jók, és hogy a Juventus vele a Bajnokok Ligája esélyese. Meglepett engem, hogy elment, nem gondoltam, hogy elhagyja a Madridot, ahogy azt sem, hogy épp a Juventust választja. Sokan akarták őt, de nagyon jó csapatot választott."

Az új Real-edző már felelt is Messinek

"Én már nem is beszéltem Ronaldóval, amikor megérkeztem, már menni akart, és a klub ezt megkönnyítette. Elfogadtam a döntését, új stratégiát kezdtünk követni. Egy másodpercig nem kételkednék a mostani Real Madrid-futballistákban."
  • A Barca és a BL (amit 2015 óta nem nyertek, míg a Real behúzta az utóbbi hármat)

"Itt az ideje, hogy újra megcsináljuk. Az elmúlt három évben kiestünk a negyeddöntőben. Különösen a legutóbbi, római fájdalmas, de a keretünk elképesztő, így újra nekiindulhatunk."

  • Az új Xavi: Arthur

"Nem sokat tudtam róla, mielőtt hozzánk jött, de tényleg hasonlít Xavira. Labdabiztos, megbízható, olyan, mintha a La Masián nevelkedett volna. Különösen rövidebb távokon jó, nem veszti el a labdát. Gyorsan felvette a csapat tempóját."

messiszerkó
  • A futball és a pénz

"Ma már sok pénzes klub van, a játékosokat már csak ez érdekli. Ahol a legtöbbet kapnak, oda mennek. Megváltoztak a dolgok, a klubtulajok ma már multimillimosok. Régebben mindenki a Barcában vagy a Realban akart játszani, mert ezek voltak a legjobbak, de a mezőny kiegyenlítődött, nincs nagy különbség a manchesteri csapatok, a PSG, a Bayern, a nagy olaszok, a Real és közöttünk."

  • A visszavonulás (31 éves, 2021-ig van szerződése a Barcával)

"Csak a következő pár évben gondolkozom. Ha eljön az ideje, megfontolom, de a szerződésemet mindenképp ki akarom tölteni, aztán meglátjuk, folytatom-e. Most nem rágódom ezen. Amúgy a klub rendben lesz (nélkülem is), ha jönnek a fiatalok az akadémiáról, és jókat igazolnak, nem kell izgulni a jövőn."
Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?