Elza
-3 °C
1 °C

Messi Ronaldóról, az új Xaviról, a befejezésről

2018.09.04. 10:51

Lionel Messi szokatlanul hosszú interjút adott a Katalán Rádiónak, több érdekes kérdésre is kitért, és bővebben válaszolt, mint általában.

  • Cristiano Ronaldo

"A Real Madrid a világ egyik legjobb csapata, nagyszerű kerete van. De egyértelmű, hogy Ronaldo nélkül kevésbé jók, és hogy a Juventus vele a Bajnokok Ligája esélyese. Meglepett engem, hogy elment, nem gondoltam, hogy elhagyja a Madridot, ahogy azt sem, hogy épp a Juventust választja. Sokan akarták őt, de nagyon jó csapatot választott."

Az új Real-edző már felelt is Messinek

"Én már nem is beszéltem Ronaldóval, amikor megérkeztem, már menni akart, és a klub ezt megkönnyítette. Elfogadtam a döntését, új stratégiát kezdtünk követni. Egy másodpercig nem kételkednék a mostani Real Madrid-futballistákban."
  • A Barca és a BL (amit 2015 óta nem nyertek, míg a Real behúzta az utóbbi hármat)

"Itt az ideje, hogy újra megcsináljuk. Az elmúlt három évben kiestünk a negyeddöntőben. Különösen a legutóbbi, római fájdalmas, de a keretünk elképesztő, így újra nekiindulhatunk."

  • Az új Xavi: Arthur

"Nem sokat tudtam róla, mielőtt hozzánk jött, de tényleg hasonlít Xavira. Labdabiztos, megbízható, olyan, mintha a La Masián nevelkedett volna. Különösen rövidebb távokon jó, nem veszti el a labdát. Gyorsan felvette a csapat tempóját."

messiszerkó
  • A futball és a pénz

"Ma már sok pénzes klub van, a játékosokat már csak ez érdekli. Ahol a legtöbbet kapnak, oda mennek. Megváltoztak a dolgok, a klubtulajok ma már multimillimosok. Régebben mindenki a Barcában vagy a Realban akart játszani, mert ezek voltak a legjobbak, de a mezőny kiegyenlítődött, nincs nagy különbség a manchesteri csapatok, a PSG, a Bayern, a nagy olaszok, a Real és közöttünk."

  • A visszavonulás (31 éves, 2021-ig van szerződése a Barcával)

"Csak a következő pár évben gondolkozom. Ha eljön az ideje, megfontolom, de a szerződésemet mindenképp ki akarom tölteni, aztán meglátjuk, folytatom-e. Most nem rágódom ezen. Amúgy a klub rendben lesz (nélkülem is), ha jönnek a fiatalok az akadémiáról, és jókat igazolnak, nem kell izgulni a jövőn."