Jenő
-3 °C
6 °C

Cseszhetik, én a Unitedbe megyek

2018.09.05. 08:11

Dimitar Berbatov, a korábbi bolgár válogatott futballista adott interjút az angol nyelvű FourFourTwo magazinnak. Ebben mesélt 2008 szeptemberéről is, amikor a Tottenhamtól a Manchester Unitedhez szerződött.

Akkor 30 millió fontért cserélt a Premier League-ben klubot, pont azon a napon, amikor a városi rivális, a Manchester City 32,5 milliót fizetett a brazil Robinhóért. Szép és sikeres időszakot töltött el a Unitednél, hiszen két bajnoki címet, két Community Shieldet és egy FIFA klub-vb-t is nyert.

Arra kérdésre, hogy igaz-e, hogy a City is érdeklődött iránta, annyit válaszolt, hogy nem voltak olyan közel egymáshoz, hogy üzlet legyen belőle. Az ügynökének annyit mondott, hogy ne említse meg másoknak a nevét, mert ő a Manchester Unitedhez akar menni, amelynek történetét, hagyományait és a játékosait is sokkal jobban tisztelte a Citynél.

„Azt hiszem az volt az az éjszaka, amikor Robinho is aláírt a Cityhez a Real Madridból - mesélte Berbatov - Az ügynököm azt mondta, Berba van egy másik csapat is, aki akar. Azt mondtam neki,

basszák meg, én a Manchester Unitedbe megyek. De ők több pénzt adnak, felelte. Csakhogy vannak helyzetek, amikor nem minden a pénz. Egy álmom teljesült, hogy a United játékosa lettem.

Egy olyan fickónak, aki Kelet-Európából érkezik, egy kisvárosból és senki sem csinálta meg ezt előtte. A világ legnagyobb klubjában akartam játszani.”

Berbatov elmesélte azt is, hogy neki mindig a saját karrierje volt fontos, amióta gyerekként tudta, hogy futballista akar lenni, mindig az járt a fejében, hogy a saját útját járja be.

Amikor elérkezett a pillanat, tudom, néhányan dühösek voltak a döntésem miatt, de követnem kellett az utamat.

Berbatov a Manchester United után a Fulham, az AS Monaco, a PAOK, legutóbb pedig az indiai Kerala játékosa volt. Idén márciusban járt le a szerződése, azóta nincs klubja a 37 éves csatárnak. Sanszos, hogy már nem is lesz, de visszavonulását még nem jelentette be. Könnyen lehet, hogy nem is fogja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?