Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Nem langyos 0-0 a német-francián

2018.09.06. 22:42

Jobb meccsel nem is kezdődhetett volna a Nemzetek Ligája A-divíziója, mert az előző két világbajnok, vagyis Franciaország és Németország csapott össze Münchenben.

A németek az idei nagy vb-kudarc először léptek pályára, már a válogatottságot lemondó Özil nélkül, de Joachim Löw kapitánnyal, aki túlélte a váratlanul nagy bukást.

A franciák azzal a csapattal álltak fel, amelyikkel megnyerték a vb-t, csak a kapuban cserélt Deschamps, oda a sérült Lloris helyére Alphonse Areolát állította, aki a meccs hőse lett.

A második félidőben három óriási bravúrt mutatott be, Reus lövésénél, majd egy kontra végén Hummels került helyzetbe, de azt a lövést is kiütötte. Ginter öt méteres fejesénél is úszott a levegőben, úgy tolta oldalra a labdát.

Nagy szerepe volt abban a 21 éves, a válogatottban most bemutatkozó PSG-kapusnak, hogy 0-0 legyen a meccs végeredménye.

A gól nélküli meccs azonban messze nem volt a korábbi barátságos meccseken megszokott lötyögés, legalábbis a második félidőben nem. Az elsőben gyengébb volt az iram, a fordulás után azonban mindkét csapat rákapcsolt, Neuernek is védenie kellett Griezmann lövésénél.

Kylian Mbappe megmutatta sebességét, technikai tudását, sokszor egész különlegesen ért a labdához. Volt egy veszélyes szabadrúgása is. 

A második félidő világbajnoki szintet hozott.

A többi eredmény:

  • B-divízió: Csehország-Ukrajna 1-2, Wales-Írország 4-1
  • C divízió: Norvégia-Ciprus 2-0, Szlovénia-Bulgária 1-2
  • D-divízió: Kazahsztán-Grúzia 0-2, Örményország-Liechtenstein 2-1, Lettország-Andorra 0-0, Gibraltár-Macedónia 0-2.