Olivér
5 °C
8 °C

A dán játékos a reptéren tudta meg, hogy sztrájkol a válogatottja

2018.09.06. 16:23

A dán Pione Sisto vélhetően egy kő alatt tölthette az elmúlt pár napot, ugyanis fogalma sem volt arról, hogy a dán válogatott – aminek ő is tagja – éppen bojkottálja a dán szövetséget (DBU) és nem hajlandó játszani. A Celta Vigo támadója így elrepült Bécsbe, hogy ott találkozzon a csapat többi tagjával, majd csodálkozva jött rá, hogy mindenki más Koppenhágában van.

A válogatott tagjai eredetileg Bécsben találkoztak volna, hogy onnan utazzanak Pozsonyba a szlovák válogatott elleni barátságos mérkőzésre. A DBU-nak azonban nem sikerült megegyezni a külföldön, illetve a hazai első két osztályban játszó játékosokkal a kereskedelmi jogokról, akik emiatt nem hajlandóak pályára lépni.

A felek Koppenhágában vannak és tárgyalnak, amiről természetesen Sisto is kapott értesítést, csakhogy

ő nem olvasta el az üzeneteit.

Sisto a kínos eset után visszatért Dániába Bécsből, ott meglátogatta a családját, majd onnan tér vissza Spanyolországba a csapatához. A futsalosokkal a keretben felálló dán tartalékok pedig 3-0-ra kapta ki a szlovákoktól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?