Gyöngyi
4 °C
14 °C

Lipcsei Péter után Lipcsei Betta varázsol az MTK pályáján

2018.09.07. 11:11

A Ferencváros stadionja és múzeuma már megnyílt az érdeklődők előtt, ezzel kezdődött el pénteken a Futball Éjszakája, amikor 24 településen be lehet tekinteni az öltözőkbe, a regenerációs helyiségekbe.

  • Budapest: III. kerület, Ferencváros, MTK, Újpest, Csepel
  • Vidék: Békéscsaba, Cegléd, Csákvár, Debrecen, DVTK, Dorog, Győr, Gyirmót, Kaposvár, Kecskemét, Mezőkövesd, Nyíregyháza, Puskás Akadémia, Salgótarján, Szombathely, Tatabánya, Gergelyiugornya, Jászjákóhalma.

Az MTK és a Fradi öregfiúk csapata (rendes bajnoki, Mátyus János, Dragóner Attila vagy Lipcsei Péter jelenlétére lehet számítani) előbbi stadionjában, az esemény fő helyszínén csap össze 18 órától

Hogy utána átadják a terepet a színészeknek és az újságíróknak. Majdnem száz éve, 1920-ban rendeztek először SZÚR-t.

Az újságírók korelnöke, Várkonyi Sándor is ott lesz a pályán, aki valaha még 80 ezer ember előtt is pályára lépett az akkori Népstadionban. Akkor igazi népünnepély volt az esemény, a szervezők szándéka, hogy mindezt feltámasszák.

Az alábbi videóban Várkonyi is megszólal, Hegyi Iván pedig elárulja, miért nevezték Hamletnek, és miért voltak az újságírók a futballpályák színészei.

  • Színészek: Nemcsák Károly (csapatvezető), Eperjes Károly, Straub Dezső, Rudolf Péter, Puskás Péter, Balázs Pali, Keresztes Ildikó, Polyák Lilla
  • Újságírók: Borsi László (csapatvezető), Istenes Bence, Istenes László, Szalóczy Pál, Azurák Csaba, Lipcsei Betta, Demcsák Zsuzsa.