Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Rüdiger csúnyán megtaposta a világbajnok franciát

2018.09.07. 10:23

Remek meccsel rajtolt el csütörtökön a Nemzetek Ligájának A-divíziója: sem a németek, sem a franciák nem fogták vissza magukat, és jóformán csak a sérült Lloris helyére beállított, a francia válogatottban most bemutatkozó Alphonse Areola, és Manuel Neuer bravúrjainak köszönhetően lett 0-0 a végeredmény.

A mérkőzésen ugyanakkor nemcsak a játék, hanem Benjamin Pavard miatt is lehetett izgulni, akit Antonio Rüdiger rögtön az első félidő legelején elég csúnyán nyakon taposott. A német védő a francia kapu felé indult volna meg, mikor Pavard egy kiváló szereléssel megállította, a labdavesztés után viszont megbotlott a franciában, aztán egy elég érdekes mozdulattal rá is taposott a hátvédre.

A francia aztán viszonylag hamar összeszedte magát, és végig is játszotta a meccset, de a képek alapján azért elég komolyan felszántotta a nyakát Rüdiger cipője. A bíró egyébként – érthető módon – úgy ítélte meg, hogy az akció nem volt szándékos, így a szerelés után a németek jöhettek szöglettel.

Pavard volt egyébként a vb egyik legnagyobb felfedezettje: a francia válogatottal még egyszer sem kapott ki, ráadásul az övé lett a vb legszebb gólja is, egy egészen elképesztő találattal.