Olivér
4 °C
8 °C

Rossi: Túl sok volt a hiba

K EPA20180908144
2018.09.08. 21:17

Magyarország 1-0-ra kikapott Finnország vendégeként a Nemzetek Ligája csoportkörének első mérkőzésén. Marco Rossi és a játékosai is csalódottak az eredmény miatt, de a szövetségi kapitány látott pozitív dolgokat, amire lehet építeni a jövőben. 

Ahogy a rajongók, úgy mi sem vagyok boldogak. Győzelemmel akartunk kezdeni, de túl sok volt a hiba a mérkőzés elején

– kezdte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját a magyar szövetségi kapitány. Szerinte megvoltak a lehetőségei a magyar csapatnak, de a játékosok nem voltak elég pontosak a legfontosabb pillanatokban, gól nélkül pedig semmit nem érnek a helyzetek.

Rossi eltért az általa favorizált három középső védős rendszertől, négy védővel küldte pályára a csapatot, de 

nem a rendszer miatt követtük el azokat a hibákat.

Ettől még később lehet létjogosultsága a három védős rendszernek, mondta Rossi, de annak elsajátításához sokkal több idő kell. A vereség ellenére azonban nem gondolja, hogy ezt a mérkőzést ki kellene dobni a kukába: a sok hiba mellett rengeteg pozitívumot is látott, amire lehet építeni a következőkben.

A játékosok közül a gólnál nagyot bakizó Kádár Tamás nem akart nyilatkozni, a többiek inkább a pozitívumokra koncentráltak. Lang Ádám Rossihoz hasonlóan azt emelte ki, hogy legalább helyzetei voltak a csapatnak, és akár fordíthattak is volna, de tanulnak a hibákban és próbálják megnyerni a következő mérkőzést. Pátkai az akarást emelte ki, hogy a magyar csapat mindent megtett a pályán és többnyire uralták a meccset, de ez is kevés volt.

A gól előtt labdát veszítő Kovács István nem tűnt túlságosan letörtnek, szerinte volt már ő rosszabb helyzetben is. Vállalja a felelősséget a hibájáért, de azzal nem ért egyet, hogy reménytelen lett volna a válogatott mai játéka. Most szerinte fel kell rázni a csapatot és teljes erőbedobással készülni a görögök elleni hazai mérkőzésre.

Nem erre készültünk, de ezt is meg kell tudni emészteni.

Borító- és címlapkép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt. / MTI/EPA, Mauri Ratilainen

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?