Erzsébet
1 °C
4 °C

Az ilyen üzenetekért imádni fogják Marco Rossit

D  YT20180903020
2018.09.08. 14:11

Az olasz Marco Rossi, aki 18 órától első meccsén vezeti a magyar válogatottat, aktív életet él a Facebookon, ezt a posztját is ott jelentette meg. 

"Szia Nagypapa! Remélem, jól vagy. Hány éve is mentél el? Túl sok.

‘94-ben volt, de az emléked most is itt él bennem. Ki tudja, milyen boldog leszel és büszke az unokádra, aki most a magyar válogatott szövetségi kapitánya...

Igen, azé a Magyarországé... Az Aranycsapaté, melyben Puskás, Hidegkuti és a többiek játszottak és amiről annyit meséltél nekem. Emlékszel? Ma, szombaton elkezdődik ez az új kaland, és ha a lehető legjobban kezdődik, akkor pontosan tudom, kinek ajánljam a győzelmet! Ha így lesz, akkor tudni fogom, hogy szurkoltál nekem, nekünk! Szeretlek! És mindezt Neked ajánlom!"

Rossi 1988 és 1993 között a Bresciában 164 meccsen játszott, onnan szerződött át az akkor bivalyerős Sampdoriába, amelyik 1992-ben BL-döntős volt.

A szakember magyarul még nem tud olyan jól, hogy ilyet írjon, de tanulja a nyelvet.

A soraiból árad a tisztelet, a hazai hagyományok elfogadása, és hát persze az érzelmek is.

(Borítókép: Illyés Tibor / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?