Aliz
6 °C
14 °C

Szalah: 2 gól, 2 gólpassz, 2 kihagyott büntető

2018.09.09. 08:51

Egyiptom magabiztos győzelemmel folytatta az afrikai nemzetek kupája-selejtezőt, a Tunézia elleni meglepetésvereség után szombaton 6-0-ra ütötték ki Niger csapatát. A szövetséggel a személyes reklámjogai miatt vitába keveredő Mohamed Szalah a nézeteltérés ellenére remekelt,

két gólt szerzett, adott két gólpasszt, de közben elhibázott két büntetőt is.

Vagyis Egyiptom a 6-0-s sikernél is nagyobb győzelmet is elérhetett volna.

Szalah az első büntetőjét már a mérkőzés legelső percében elhibázta, pontosabban a nigeri kapus, Daouda Kassaly védett, ahogy nagyjából fél órával később is ez volt a forgatókönyv, igaz, akkorra már egyrészt 2-0-ra vezettek, másrészt a kipattanót Szalah egyből bevágta, 3-0-ra növelve az előnyüket. A két első gólnál Szalah adta a gólpasszt is.

Egyiptom Tunéziával, Nigerrel és Szvázifölddel van egy selejteztőcsoportban, ahonnan két csapat jut ki a 2019. június 7-30. között rendezendő afrikai nemzetek kupájára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?