Jolán
2 °C
4 °C

Új európai sorozatot hozna létre az UEFA

2018.09.11. 11:41 Módosítva: 2018-09-11 15:31:20

Újabb európai labdarúgósorozatot hozna létre az UEFA 2021-től a Bajnokok Ligája és az Európa Liga mellé – írja a BBC.

Andrea Agnelli, az Európai Klubszövetség (ECA) elnöke elmondta, az új torna zöld utat kapott, most a jóváhagyásra várnak, egyelőre azonban semmit nem közölt arról, hogy hogyan és mikor bonyolítanák le.

Modernizálni kell a jelenlegi rendszert.

– jelentette ki Agnelli, aki az ECA horvétországi éves találkozóján azt is elmondta, hogy először a jelenlegi nemzetközi versenynaptárat kell értékelni, mielőtt 2024 után újat mutatnának be.

Az MTI sajtóhírekre hivatkozva azt írja, a versengésben összesen 96 klubcsapat vehet majd részt, ebből 32-en szerepelhetnek a főtáblán. Ezzel egy időben az Európa-liga csoportkörének létszáma a jelenlegi 48-ról 32-re csökkenne, a Bajnokok Ligája-helyek száma pedig 32 maradna.

Dariusz Mioduski, az ECA alelnöke elmondta, lassan ki fog derülni, hogy miként fog majd kinézni Európa labdarúgásas a következő években, de a részletek kidolgozása még hátra van, így a kvalifikációs folyamatról vagy a sorozat nevéről túl korai lenne bármit is mondani.

Mioduski azt is hozzátette, hogy a másik ötlet az EL-mezőny 64 fősre duzzasztása lett volna, de ezt végül elvetették. 

Az UEFA közleményében úgy reagált, folyamatosan felülvizsgálja az európai sorozatokat, és több ötlet is van a reformra, ám mielőtt döntést hozna, sok mindent kell megtárgyalnia.

A Kupagyőztesek Európa Kupája 1999-ben szűnt meg, az Intertotó Kupa 1961 és 2009 között negyedik, majd harmadik számú kupasorozatként működött.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?